România, o țară insalubră

N-o s-o lălăi, așa că o să latru scurt: România este o țară insalubră.

Vrem să avem justiție, în fond o formă de salubritate socială, fără a avea salubritate morală – responsabilitate, echitate și bun simț.

Vrem să avem orașe curate, ca formă de salubritate comunitară, fără a educa publicul în ceea ce aș chema salubritate cetățenească: nu lăsa animalele pe străzi, aruncă gunoiul la coș, reciclează…

Vrem salubritate principială în administrație, de la școli și spitale la primării și regii autonome finanțate de consiliile locale (autonome, da?) fără a avea principii, ca formă de salubritate morală individuală fundamentală.

Nu se poate. Fără a începe de la salubritatea morală individuală nu vom ajunge nicăieri și nu vom pleca nicăieri, ci vom fi același popor insalubru despre care, începând cu 1500 î.e.n., nu se scrie de bine comunitar.

Știți ce mi-e teamă? Că un grup de sinucigași nu o va duce prea bine, nu o va duce prea mult. Fără salubritate morală suntem niște sinucigași ce-s încă prea lași pentru a-și accepta condiția.

Ce ziceți? Facem ceva în privința asta?

4 Comentarii

 1. joita lucian 07 septembrie 2012 la 15:33 - Raspunde

  Stiic are este prostia la roamani…multi merg pe ideea ca dacaaia nu fac nu fac nici eu…eu zic ca puterea exeplului este mare eu …unu de ceva ani nu mai arunc nimik pe strada….pun plastic la plastic…etc…si ma simt bine..ca incet incet….ne educam singuri! macar sper!

  • Laurentiu 08 septembrie 2012 la 16:12 - Raspunde

   Important este sa dai exemplu pozitive, corect…dar MULT mai important este sa li se imprime o mentalitate corecta, lucru greu de realizat!

  • Robin Molnar 17 septembrie 2012 la 08:48 - Raspunde

   Aia nu e prostie, e nesimțire!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.