Unii oameni ar crede orice

Se dă textul SF de conservare a Roșiei Montane:

HIPERBOREENII ŞI SHAMBALLA

O descoperire senzaţională zguduie lumea oamenilor de ştiinţă. Istoria trebuie rescrisă.

BOMBA

În cursul lunii februarie 2012, o echipă de geologi, româno-canadiană, urmărind rămăşiţele filonului de aur la una dintre galeriile săpate de agatârşi în urmă cu 5.500 de ani la Roşia Montană au făcut din întâmplare o descoperire care ar putea răsturna toată istoria omenirii. Ei au descoperit la baza galeriei capătul rectangular al unei lespezi aurii care nu părea a fi o rocă naturală. După prelevarea unei mostre, din rezultatele analizei de laborator a reieşit că era vorba într-adevăr de o piatră compozită, obţinută din amestecul a 15% praf de granit, 30% wolfram şi 55% pulbere de aur de 50 de karate, după o tehnologie imposibil de reprodus în condiţiile ştiinţei actuale.

HIPERBOREANUL

Faptul este cu atât mai surprinzător cu cât galeria unde a fost semnalată lespedea, supranumită şi Galeria Hiperboreană şi aflată pe Valea Cornei, sub satul Cornea de la Roşia Montană, fusese cercetată în urmă cu 36 de ani, mai precis pe tot parcursul anului 1976 şi, datorită uluitoarelor descoperi arheologice şi antropologice practic de neconceput pentru acea vreme, ea a fost închisă şi apoi sigilată la comanda Securităţii. Printre mineri încă se mai vorbeşte în şoaptă despre această galerie şi nu sunt puţini cei ai căror taţi sau fraţi mai mari, foşti mineri la Roşia Montana, care au luat parte la consolidările şi săpăturile arheologice din galerie la acea vreme, au dispărut de-acasă şi s-au întors bătuţi după câteva săptămâni. Între timp cei mai mulţi dintre ei au murit datorită bolilor profesionale. Cei patru martori rămaşi în viaţă nici măcar nu mai doresc să-şi amintească. Unul dintre ei, domnul Ion Moiş, fost şef de echipă pe timpurile acelea, după o îndelungă chibzuială, s-a hotărât totuşi să rupă tăcerea. Iată relatarea faptelor petrecute atunci, aşa cum le-a trăit martorul ocular Ion Moiş:

„Poate că nu trebuia să zic nimic, că doară am jurat la comunişti, dar eu mă trag de fel din Albac, chiar din neamul de moţi al lui Avram Iancu, aşa că nu pot să tac. Uite cum a fost: în iarna lu’ 76, am fost chemat de inginerul şef şi am primit dispoziţie să redeschid, să consolidez şi să electrific vechea galeria 13, rămasă închisă încă de pe vremea austroungarilor, urmând ca după consolidare să vină doi tovarăşi geologi să prospecteze. Galeria era veche, rămasă aşa neexploată încă de pe vremea agatârşilor, care la vremea aceea scoteau din ea şi prelucrau aurul şi argintul pentru daci, iar filonul fusese epuizat cu multe secole înainte să ajungă romanii stăpâni pe minele de aur, sau Alburnus Maior cum le plăcea lor să le spună. E drept că se văd urme de căutare şi din partea romanilor, dar este limpede că ei s-au lămurit foarte repede şi că au abandonat. Lucrările de consolidare şi electrificare au durat aproape până în vara lui 76 şi am avut nişte probleme cu golirea de apă a unei părţi a galeriei care se inundase. Atât vâlvele din mină cât şi electrovalvele de la pompe ne-au fost de mare ajutor. Tot atunci am găsit şi un os spălat de ape, aşa de mare, cum nu ne mai fusese dat să vă niciodată. Nici ortacii mei nu mai văzuseră. După ce l-am arătat directorului minei acesta l-a predat securistului Întreprinderii Miniere de Stat Roşia Montana, iar pe noi ne-a anchetat Procuratura vreo patru zile. Că unde era osul când l-am găsit? Că în ce poziţie? Că cine a mai fost cu noi în mină? Că cine mai ştie de existenţa lui? Câţi am intrat şi câţi am ieşit din şut în ziua aia? Mă rog, tot felul de întrebări aiuritoare ca să ne sperie şi să ne facă să tăcem. Am tăcut cu toţii evident iar după ce ne-a pus să semnăm declaraţiile, ne-au trimis înapoi în galerie. Acasă n-am suflat o vorbă. Mi-era frică pentru ai mei.

Atunci când treaba noastră a fost terminată au intrat în mină doi oameni de la Bucureşti din care unul sigur era geolog. Ce au lucrat ei acolo nu ştiu, dar aşaaa… ca la vreo săptămână, s-a prezentat un al treilea, unul foarte tânăr, cu o cicatrice la ochiul stâng, care a zis că e arheolog. La două zile după el au venit o echipă întreagă de civili daar şi câţiva arheologi cu nişte echipamente cam ciudate, împreună cu un echipaj de Miliţie care a blocat accesul la galeria 13 şi a început să ne controleze nouă legitimaţiile la poartă. După încă vreo lună jumate am fost chemaţi din nou, eu şi ortacii mei, cei care ne-am ocupat de consolidări şi care deja semnasem declaraţiile, să cărăm sterilul din fundul galeriei 13 şi să-l scoatem cu vagonetele afară din mină.

Atunci am văzut grozăvia. Arheologii scoseseră la iveală din stâncă un schelet uriaş, cam de 10 metri lungime, care zăcea pe o parte cu picioarele strânse. Osul pe care îl găsisem eu era legat cu o fundă roşie şi de-abia atunci am văzut că era de fapt o vertebră. Mamă da’ ce mai vertebră! Civilii se foiau de colo-colo! Unii îşi notau câte ceva din ce ziceau arheologii, alţii făceau poze cu blitzul. Ziceau ceva de unu Densuşianu, apoi ceva de hiperboreeni, apoi unul sare cu gura mare că să-şi vadă ăla cu Densuşianu de treabă, că Densuşianu era avocat, nu istoric, apoi a dat-o cu partidu şi cu securitatea. Altul, şi ăsta era arheologu cel tânăr, că l-am recunoscut după cicatrice, a scapat una cum că scheletu ăla era de hiperborean şi că ar putea fi chiar strămoşul nostru! „ Nu se poate tavarişce! Ce hiperborean visezi!” – a răcnit la el unul gras în haine de piele şi cu accent rusesc! – „Omul se trage din maimuţă! Unde ai mai pomenit tu maimuţă de 10 metri? Gata! Ce s-o mai lungim!? Scheletul ăsta pleacă la Moscova!… Ia luaţi-l pă reacţionaru’ ăsta d-aici! Bîstro, bîstro!” Atunci ne-a cuprins groaza pe toţi. Doi gealaţi au sărit pe el, l-au legat şi l-au târât afară din mină. „Ia hai! Strângeţi, împachetaţi în lăzi şi duceţi totul la gară! Şi dacă mai suflă vreunul vreo vorbă v-arunc kaghebeu-n ceafă! ” Tot pe noi a căzut măgăreaţa cu strânsul şi cu căratul.

S-a făcut dimineaţă când am terminat de împachetat, de cărat şi de urcat lăzile în tren. Dar nici pe noi nu ne-au lăsat să mai mergem acasă. Ne-au suit în două dube fără geamuri şi ne-au dus undeva. Unde?, nu ştiu…. Dar ştiu că am mâncat bătaie vreo săptămână încheiată şi că m-au pus să semnez că n-am văzut şi că nu cunosc nimic, că am un unchi legionar care e bandit şi împuşcă securişti prin munţi şi mi-au zis că dacă suflu vreo vorbă îmi saltă nevasta şi copiii iar pe mine mă bagă în puşcărie. Am semnat şi am tăcut, ce era să fac…!? Nici cu ortacii mei pe care i-am întâlnit din nou la mină nu am mai vorbit despre asta.

Ceva de bine totuşi mi s-a întâmplat după aceea. La o săptămână după ce m-am întors la mină, unul de-l aveam mereu coadă după mine când intram şi ieşeam din şut, a venit la birt şi s-a aşezat la masa mea. Cinstit să fiu când l-am văzut mi-a îngheţat sângele în vine. „Uite Ioane, – mi-a zis -, şi eu sunt moţ ca şi tine. Şi tot ca şi la tine, neam de neamul meu au fost băieşi la Roşia Montana. Am fost acolo când s-a descoperit scheletul uriaşului. Acum e la Moscova. Eu ca şi tine am fost martor. Ia plicul ăsta şi păstrează-l ca pe ochii din cap. Înăuntru ai poză. Să ştii de la mine că acolo în galerie se afla scheletul unui dac hiperborean, strămoş de-al nostru. Păstrează poza şi arat-o nepoţilor tăi. Eu nu ştiu dacă scap pentru că am fost iradiat. Pe voi v-au speriat bine, dar pe noi ăştia din securitate care nu ne speriem aşa de uşor, de noi se descotorosesc altfel. Nu te cunosc, nu mă cunoşti. Nu ţi-am dat nimic! Ai priceput?” „Da, am priceput!”. S-a ridicat şi a ieşit repede pe uşă. Doar două zile l-am mai văzut cum păşea ca o umbră în urma mea, apoi nu l-am mai văzut niciodată . Dar mai am în schimb poza cu hiperboreanul de la el”.

LESPEDEA

Dar să revenim la lespede…
Ne aflăm în luna aprilie 2012. În urma discuţiilor purtate cu uşile închise la Ministerul Minelor Petrolului şi Geologiei, partea canadiană a opinat ca această descoperire să nu fie făcută publică iar galeria să fie închisă de urgenţă. Partea română a fost de acord cu păstrarea secretului însă a insistat să continue cercetările şi să trimită o a doua echipă, de data aceasta de arheologi condusă de un arheolog bătrân cu o cicatrice în colţul ochiului stâng. Timp de trei luni, săpăturile în jurul lespezii s-au derulat în secret, rezultatul fiind decopertarea integrală a lespezii. Nu a durat foarte mult deoarece deasupra lespezii se aflase cu 36 de ani în urmă scheletul uriaşului dac hiperborean, aflat acum la Moscova iar parte din munca cu săpatul rocii şi cu decopertarea o făcuseră arheologii de atunci. Măsurătorile au scos la iveală faptul că lespedea, perfect şlefuită, avea o lungime de 12 metri, o lăţime de 6 metri şi o înălţime de 3 metri, cântărind cu aproximaţie 1700 de tone, cu 100 de tone mai mult decât a fost estimată “piatra femeii insarcinate” respectiv lespedea descoperită la Baalbek, numai aurul conţinut în ea reprezentând cca. 900 de tone, de aproape trei sute de ori mai mult decât s-ar fi putut obţine prin reciclarea integrală timp de 20 de ani, a haldelor de steril depozitat de milenii la Roşia Montană în urma exploatărilor aurifere, şi de 150 de ori mai mult decât tot aurul extras de la suprafaţă şi din toate galeriile de agatârşi pentru daci, apoi de romani, apoi de austroungari şi de români la un loc.

Zona a fost imediat închisă cu gard de sârmă ghimpată şi pusă sub pază militarizată iar săpăturile preliminare pentru forarea unui puţ cu diametrul de 12 metri care să ajungă până la lespede au demarat la începutul lunii mai 2012.

La sfîrşitul lunii iunie, mai precis pe data de 23 ale lunii, lespedea a fost scoasă la suprafaţă, segmentată în 80 de calupuri egale, încărcată în containere şi transportată de urgenţă noaptea, sub escortă militară către o destinaţie necunoscută. Totuşi există unele informaţii din surse demne de încredere, din care rezultă că fragmentele containerizate au fost predate Combinatului Siderurgic SIDEX Galaţi şi că au deja topite şi transformate în lingouri de aur şi wolfram, dar locul secret unde se află ele depozitate acum încă nu se cunoaşte.

SCRIEREA DACICĂ VECHE

Faptul că lespedea a dispărut şi nu s-a păstrat nici măcar o fotografie a ei este lesne de înţeles. Un lucrător care a participat la dezmembrarea ei suţine că există totuşi un set de fotografii care au fost făcute de către un bătrân arheolog român de prestigiu, care au fost date spre studiu unui paleolingvist şi care, a atras atunci atenţia autorităţilor că lespedea prezintă o valoare culturală şi istorică inestimabilă pentru poporul român şi pentru întreaga umanitate şi în orice caz incomensurabil mai mare decât valoarea ei economică. Pentru argumentarea afirmaţiei arheologul a prezentat atunci câteva fotografii ale lespezii în care se putea observa că toată suprafaţa ei era acoperită de o scriere în basorelief, de un verde smarald, total necunoscută după spusele paleolingvistului, dar cu probabilitatea cea mai mare de a fi pelasgă, dispusă în trei şiruri paralele care porneau din partea stângă sus şi şerpuia în diagonală încolăcindu-se în spirală în jurul unui cap de lup, şi sfârşind apoi la baza ei, în colţul din dreapta. Se pare că autorităţile române au rămas insensibile la aceste atenţionări şi dovezi şi au dispus tăierea şi topirea lespezii, urmând ca după vânzarea aurului să verse la vistieria Statului contravaloarea procentului de 19,31% negociat cu partea canadiană, conform contractului de exploatare a aurului şi a metalelor rare ale zonei.

SHAMBALLA ?

„Lucrurile însă au devenit de-a dreptul uluitoare atunci când, – declară de data aceasta reputatul arheolog, al cărui nume din motive de siguranţă personală nu-l putem face public – la ridicarea lespezii s-a putut observa un soi de puţ cu diametrul de 4 metri în interiorul căruia cobora o scară elicoidală ale cărei trepte erau săpate în pereţii puţului, de parcă fuseseră tăiate cu laserul. Din interiorul puţului emana o lumină lăptoasă, violacee. Deşi cei câţiva lucrători, geologi şi arheologi care au fost martori la ridicarea lespezii şi-au revenit după o vreme din uimire, totuşi înafara paleolingvistului care s-a precpitat ca un apucat pe scări în jos, nimeni nu a mai avut curajul să coboare şi să verifice ceea ce se afla în puţ, iar a doua zi a fost deja prea târziu. Am aşteptat cu toţii ca paleolingvistul să apară, dar el nu s-a mai ridicat la suprafaţă. Peste noapte, SRI-ul şi armata au acoperit cu scânduri intrarea în puţul care ducea spre interiorul muntelui şi-apoi au turnat ciment şi au sigilat-o. A doua zi au fost închise gura puţului exterior precum şi intrarea în galeria săpată in vremuri imemoriale de către agatârşi. Tot a doua zi, eu, dimpreună cu toţi martorii care au asistat la prelevarea lespezii, a descoperirii puţului din adâncul minei, precum şi cei care au participat la ştergerea urmelor, am fost puşi să semnăm nişte documente care garantau păstrarea Secretului de Stat şi-apoi am plecat cu toţii speriaţi înapoi pe la casele noastre, care-ncotro.”

La sediile Ministerului Minelor Petrolului şi Geologiei şi al Institutului de Arheologie din Bucureşti, aşa cum de altfel era şi de aşteptat, nimeni nu ştie nimic. Peste toate aceste evenimente s-a aşternut tăcerea. Există unele voci carea firmă că persoane suspuse de la Guvern au muşamalizat toată afacerea şi că bancherii elveţieni îşi freacă mâinile satisfăcuţi. Ultima dată când s-a mai putut discuta cu bătrânul arheologul şi cu lucrătorul martor a fost în după-amiaza zilei de 28 iulie 2012. După această dată aceşti doi martori care s-au expus şi au rupt tăcerea nu au mai putut fi găsiţi la domiciliu. De fapt ei nu au mai putut fi găsiţi nicăieri. Vecinii povestesc ceva despre nişte ridicări cu dubele, cu agenţi mascaţi în miez de noapte, dar nici acest lucru nu este prea sigur.

ÎN ATENŢIA CITITORILOR!

Dacă veţi avea vreodată curiozitatea să vă aventuraţi singuri prin pădurile din jurul Sarmisegetuzei Regia, să nu vă miraţi dacă veţi întâlni un om cu o privire luminoasă, violacee, care susţine că a fost în Shamballa şi că ştie un tunel pe sub Sarmisegetuza care duce către minele de aur de la Roşia Montană. Iar dacă începe să vorbească într-o limbă necunoscută, probabil pelasgă, ascultaţi-l cu atenţie, chiar dacă nu înţelegeţi ce spune în acel moment. Va veni o vreme când veţi pricepe.

Via


Se verifică

1. Ce dimensiune avea lespedea? 12 x 6 x 3 metri, adică 216 metri cubi.
2. ce greutate avea? Ăștia spun, cu aproximație, că avea 17000 de tone, din care 900 de tone erau aur. Adică 53% era aur.
3. Din ce era făcută? Ăștia spun că din 15% granit, 30% wolfram și 50% aur. Să zicem că aurul e tot pe acolo. Dar un metru cub dintr-un asemenea amestec cântărește 16,810 kilograme, pentru că un metru cub are 420 de kilograme de granit, 5775 kilograme de Wolfram și 10,605 kilograme de aur.

Asta înseamnă că un obiect de 216 metri cubi dintr-un asemenea material cântărește 16,810 x 216 kilograme, adică în jur de 3631 de tone. Dublu față de cât au scris ăștia în text.

Apoi, ăștia spun că cele 900 de tone de aur reprezintă de 150 de ori mai mult decât tot ce s-a extras acolo de-a lungul miilor de ani. 900/150 = 6. Să fi scos noi doar șase tone de aur de acolo, în șase mii de ani? Media ar trebui să fie pe la un kilogram pe an, deci la prețul actual s-ar fi scos aur de un milion de dolari pe an. Își închipuie vreun naiv că așa ceva este posibil, realist sau rentabil economic?

Apoi, agatârșii sunt strămoșii dacilor, poate că sunt, dar în zonă – mai probabil – era cultura Turdaș în perioada aceea

Apoi, ăștia au tăiat feliile de granit-wolfram-aur cu ceva. Cu ce? Că în afară de laser nu știu ce taie un amestec al unora dintre cele mai tari substanțe de pe pământ. Plus, cum l-au cărat? Un obiect de 216  metri cubi și o greutate de 1700 sau 3600 de tone, împărțit în 80 de bucăți, cum au scris ăștia, înseamnă că o bucată avea fie 21.25 tone (la demnitatea ușoară estimată de ăștia), fie 45.38 tone, dacă e să ne luăm după densitatea științifică.

Apoi, ca să și închei, la săpături a fost un singur arheolog, nu-i dăm numele, ca să-i protejăm identitatea. Corect, nu?

Pe bune că unii ar crede orice.

P.S. Sarmisegetuza nu se scrie așa, iar din iarna lui 76 până în vara lui 76 sunt minus câteva luni. În fine, am zăbovit suficient de mult pe prostia asta.

14 Comentarii

 1. joita lucian 07 septembrie 2012 la 15:31 - Raspunde

  Daca vrei sa ma crezi nici nu stiam ca exista aur de …ma rog atat de Karatist sa zic…asa….pna la urma am inteles ca dau drumu la exploatare asa zicea la tv ..!

  • Robin Molnar 17 septembrie 2012 la 08:48 - Raspunde

   Păi nici nu există!

  • Liviu 02 noiembrie 2012 la 01:24 - Raspunde

   Corect Lucian. 24 karate=99,99% aur. In plus imi spune cineva si mie tehnologia de fabricare a aliajului granit-wolfram-aur? Cred ca nici sinterizarea pulberilor nu merge.

 2. Adina 07 septembrie 2012 la 22:35 - Raspunde

  Aur de 50 de karate :)) Superb!
  Povestea e beton, bate campii cu gatie, iar tu amesteci merele cu perele si nucile “…un metru cub dintr-un asemenea amestec cântărește 16,810 kilograme, pentru că un metru cub are 420 de kilograme de granit, 5775 kilograme de Wolfram și 10,605 kilograme de aur.Asta înseamnă că un obiect de 216 metri cubi dintr-un asemenea material cântărește 16,810 x 216 kilograme, adică în jur de 3631 de tone.” WTF???

  • Robin Molnar 08 septembrie 2012 la 08:06 - Raspunde

   Nu cred că amestec merele cu perele și nucile. În fraza de mai sus am calculat densitatea unui metru cub din prostia aia și, ținând cont de volumul dat în text, am spus cât căntărește.

   Accept să fiu contrazis, dar numai cu argumente matematice.

 3. D-Petre 09 septembrie 2012 la 21:16 - Raspunde

  Cum adica ? cu ce l-au taiat ?
  Cu brisca lui nea Ion Moiş, aia in forma de peste pe care o purta tot omul la brau legata sau nu cu lant 🙂

 4. A. Edelstein 26 septembrie 2012 la 13:59 - Raspunde

  Buna ziua,
  De regula citesc odata la 3-4 saptamani noile articole postate de Dvs.
  Acest articol m-a lasat cu gura cascata. Mi-e teama ca nu pot crede toata aceasta istorie cu lespedea, cu seful de echipa de atunci, care in treacat fie zis, are un limbaj suspect de elevat pentru un miner sef de echipa ai anilor 75. Oricum, povestea ar putea fi un bun inceput pentru un scenariu de film SF.
  Pe mine altceva ma ingrijoreaza: Perspectiva redeschiderii exploatarii dela Rosia Poeni.
  Student fiind, am fost la preparatia dela Brad, am vazut cum se extrage aurul din minereu prin amalgamare cu mercur. Imi aduc aminte de “mingile” ca de tenis un pic mai mari, argintii si care erau neobisnuit de grele (amestec de aur cu mercur).
  Poate ca eu nu mai tin bine minte (au trecut atatia ani), dar reducerea mercurului se face prin evaporare si recuperarea lui ulterioara. Oare aceasta se face cu zero pierderi? Si daca da, atunci nu pot aparea deloc avarii, care sa faca scapat mercurul in atmosfera sau in apa? Nu cred ca cineva poate garanta pentru asta. Sau poate da? Sau poate avantajele exploatarii justifica riscul? Sau poate se cunoaste o noua metoda de preparare fara mercur? Ar fi grozav.
  Saptamana trecuta fiind in Spania la Cordoba, ghidul ne-a spus ca nu departe ar fi o mina de mercur. Asta mi-a zgandarit amintiri din trecutul meu de student. Mi-am amintit ca este nu o mina, ci cel mai mare zacamant din lume la Almaden, nu departe de Cordoba. Am aflat ca mina si-a incetat activitatea, nu mi s-a explicat dece, dar probabil din cauza periculozitatii. Asa mi-am adus aminte de amalgamare, de Rosia Montana si de disputele actuale privind redeschiderea ei.
  Am cautat in internet. Oricine o poate face si va gasi: Geologic Studies of Mercury editat de John E. Gray in 2003 sub auspiciile U.S. Geological Survey (USGS Circular 1248), in care explica pe intelesul tuturor ce se intampla cu mercurul care se vehiculeaza prin aer, apa si sol cu ajutorul omului.
  Asta este ce ma ingrijoreaza. Dar poate ca ce imi inchipui eu sunt ineptii. Tare m-as bucura ca cineva sa ma contrazica cu argumente.
  O zi buna

  • Robin Molnar 27 septembrie 2012 la 20:52 - Raspunde

   Domnule Edelstein,

   Acum că precizați, și pe mine a început să mă îngrijoreze, cu atât mai mult cu cât am o frică teribilă de mercur, fiindcă acesta tâmpește la modul cel mai grav.

   Mi se pare într-adevăr grav…

   R.

 5. A. Edelstein 26 septembrie 2012 la 14:03 - Raspunde

  Observ ca am scris Rosia Montana in loc de Rosia Poeni. Scuze. Rectific.

 6. Cristi 10 aprilie 2013 la 19:21 - Raspunde

  Parerile mele:
  1. Un schelet de 10 metri? Daca era 5-6 mai ziceam dar 10 mi se pare exagerat. De obicei majoritatea povestilor (mai toate de dus cu zaharelul), spun de schelete de 2,4 metri sau ceva de genu’. Nu cred in chestia cu uriasii. Daca era adevarat se gaseau o gramada de schelete. De ce nu sunt puse la muzeu sa le vedem? Pentru ca nu exista probabil. Sau daca ar fi existat n-aveam si noi vreo 3 metri astazi?
  2. Unii oameni ar crede orice. Din pacate e adevarat. Presa arunca articole senzationale pentru ca romanii in majoritatea lor sunt foarte creduli, deci televiziunile gasesc un teren fertil pentru audienta la noi. Nu conteaza felul informatiei, audienta sa fie.
  3. Exploatarile de la Rosia Montana. Asta ne gasi pe noi aurul. Milioane de hectare de teren arabil stau parloaga (sunt din agricultura) si noi ne dam pe aur. Praf facem ecosistemul de aolo, un fel de Cernobal. In plus, canadienii iau 85% din profit si noi 15% sa zicem. Pe scurt as interzice exploatarile in acea zona. Din pacate la noi se poate orice.

  • Robin Molnar 10 aprilie 2013 la 21:42 - Raspunde

   1. Au existat oameni de 5 – 6 metri?
   2. Problema este mai mult de etică, sau mai mult de bani?

 7. bisarius foxx 02 februarie 2014 la 15:10 - Raspunde

  buna ziua. dupa parerea mea, nea mois a gresit anul… poate 1956 cand inca mai erau rusii la noi. in 1976 eram mai aproape de chinezi decat de rusi… deci , dupa primele doua fraze din povestea lui nea mois, interesul meu apropos de articol a scazut la zero, dar l-am parcurs din curiozitate, ca pe orice bazaconie debitata in presa romaneasca (si straina, ca si astia se intrec in ineptii extraterestre).
  totul mi se pare ‘bisarius’ si inselator ca o ‘foxx’.
  Sed mirum in terra, suus nimis habitabitur. Optimum est ad!

  • Robin Molnar 03 februarie 2014 la 07:35 - Raspunde

   N-avea ce să greșească la o poveste complet inventată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.