12 Comentarii

 1. Mihai 08 septembrie 2012 la 16:54 - Raspunde

  Din pacate nu tot ceea ce pare este intr-adevar eco. Sunt taiate foarte multi copaci, insa prea putine sunt cultivate. Pentru a realiza ceva eco, distrug altceva care este mai pretios.

  • Robin Molnar 17 septembrie 2012 la 08:54 - Raspunde

   Da, păcat că prea puține copaci sunt cultivate! =))

 2. Ionut S. 08 septembrie 2012 la 18:30 - Raspunde

  Si eu sunt de acord cu tine, totul tine de marketing.

 3. ex-silentio 09 septembrie 2012 la 12:49 - Raspunde

  Cele mai ecologice sunt alea din chirpici, așa cum făceau bunicii noștri. 100% naturale. 🙂
  Revenind la articolul tău, imaginile alea sunt făcute într-o perioadă când nu existau prea multe preocupări legate de mediu. Poate prin alte părți defrișările se fac cu cap, ținându-se seama și de vârsta copacilor, și de posibilitatea de regenerare a pădurii, nu ca la noi unde se taie tot, și nu se pune nimic în loc. Dacă s-ar face așa – citeam undeva cum că pomii ar trebui tăiați după ce scade rata de creștere – nu cred că ar afecta mediul. E doar părerea mea, nu m-am documentat deloc pe tema asta 🙂
  Totuși, sunt curios dacă ai primi aprobare să construiești o casă de chirpici. 🙂

  • Robin Molnar 17 septembrie 2012 la 08:55 - Raspunde

   Da, se mai construiesc case din chirpici. 😉 Și se dau și autorizații pentru ele.

 4. D-Petre 09 septembrie 2012 la 21:22 - Raspunde

  “Voi cum vedeți treaba asta cu produse eco din lemn?”
  E la fel de adevarata ca si treaba cu Toyota Prius – masina hibrid – … nimeni nu spune cât costă şi cât se poluează în plus ca să se realizeze motoarele electrice si mai ales bateriile.

 5. ice4you 09 septembrie 2012 la 22:26 - Raspunde

  In primul rand … acele case ecologice sunt construite nu din lemn ci din prefabricate ce au la baza reziduri provenite din prelucrarea lemnului, ce trec printr’un proces de compactare! De aici rezulta niste panouri ce se monteaza destul de rapid si sunt destul de rezistente in timp, garantia fiind de vreo 50 de ani de utilizare, dupa care se pot refolosi din nou prin acelasi proces de faramitare/compactare.
  In al doilea rand … nu zic ca nu ai dreptate … intr’un final … din lemn provin si acele reziduri … dar decat sa sfarseasca transformate in peleti si arse, iar pentru case taiat lemn nou … eu zic ca solutia asta este chiar ok si refolosirea ulterioara le da dreptul de a se numi case construite din materiale ecologice.

  Putina informare inainte nu strica! 😉

  • Robin Molnar 17 septembrie 2012 la 08:57 - Raspunde

   Poate panourile de lemn din Austria sau Germania sunt așa. În niciun caz cele de mai la Est…

 6. Nautilus 17 septembrie 2012 la 10:50 - Raspunde

  1. Se spune despre casele din lemn că sunt “ecologice” fiindcă lemnul e un bun material izolant şi deci se consumă mult mai puţin gaz sau curent pentru a le încălzi pe timpul iernii. Noua generaţie de copaci creşte în 40-50 de ani, dar pentru a se reface gazul natural în sol trebuie zeci de milioane de ani. Dacă se va mai reface vreodată.

  2. Arborii sequoia au un lemn casant şi nu sunt buni pentru construcţii. Cu toată părerea de rău, copacii giganţi au fost tăiaţi pentru lemn de foc, chibrituri şi alte utilizări de 3 parale chioare.

  3. Americanii au avut ideea de a construi clădiri (posturi militare de frontieră, cabane meteorologice etc) din anvelope uzate umplute cu pământ în loc de cărămizi. N-a ieşit nimic din asta fiindcă au realizat şi ei că un container e mai eficient şi mai uşor de transportat.

  ~Nautilus

  • Robin Molnar 25 septembrie 2012 la 08:33 - Raspunde

   Interesant, nu știam!

   Oricum, sunt surprins că cei mai mari arbori din lume au lemnul casant, nu m-aș fi așteptat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.