Scurtissime – 12 Septembrie 2013
- Cronică de la prima ediție a Festivalului George Enescu (partea a II-a, de Elis Petreanu. Am văzut aseară un pic live, pe YouTube. N-am plâns, dar nici mult nu mai aveam. Și era ceva să vedeți o mogâldeață de o sută de kile plângând ca un ongist în fața adăpostului canin.
- Primul joc de la Google Glass este făcut în România.
- Animalele nu vor fi salvate mințind, nici dezinformând, nici făcând spume la gură, spune Mantzy și cred că are dreptate.
- Microsoft oferă Office 365 către ONG-uri. Frumos, le oferă și Windows 2012 ONG Edition, gratis? Ar fi divin.
- Mamuții au dispărut întrucât populația a scăzut masiv, nu doar din cauza oamenilor.
- Cărbunele de la vecinii din Ungaria este mai ieftin decât cel din România, pentru că tranzacaţia nu implică atâţia intermediari. Afacerea este una profitabilă, spun autorităţile din Oradea, pentru că astfel se face o economie de 25%. Intermediarii ăștia sunt unii de la București care nu fac decât să plimbe hârtii și să ia roabele de bani. Ar trebui spânzurați.
- Nu cred așa ceva. Chiar nu cred.
- Sper să nu fie cazul. Dacă, totuși, este, iată câteva sfaturi despre cum să procedați în cazul în care sunteți mușcat de câine:
O persoană muşcată de un câine ar trebui să se prezinte la doctor imediat. În primul rând, indiferent unde se află, aceasta trebuie să încerce să efectueze o dezinfecţie primară a plăgii. Potrivit specialiştilor, cel mai bun dezinfectant al plăgilor sunt apa şi săpunul – în niciun caz alcoolul, tinctura de iod, betadina sau propolisul.
„Cu atât mai puţin tinctura de gălbenele. Pasul următor: pacientul să se prezinte la cel mai apropiat cabinet medical şi să-şi facă un pansament corect al plăgii. Pasul numărul trei este să se prezinte la centrul antirabic teritorial în maximum 72 de ore de la producerea muşcăturii”, explică specialiştii. Acesta este intervalul de timp în care virusul rabic este încă localizat la nivelul plăgii, după aceea migrează către sistemul nervos central. „ Odată ce a plecat în organism, nu mai avem mijloace să oprim infecţia”, au completat medicii.
- Cât aur a dat Roșia Montană? Cam puțin.
- Nu știu voi cu ce vă ocupați, dar eu plănuiesc să mă apuc de săpat. Din muncă nu m-am îmbogățit, din scris nici atât:
Conform legii, descoperitorul tezaurului primeşte 45 la sută din valoarea tezaurului estimat la aproape o jumătate de milion de euro. Este cel mai mare tezaur găsit pe teritoriul României.
- Un preot angajat la Senat creează confuzie printre parlamentari. Nimeni nu ştie cu ce se ocupă. Nici noi nu știm cu ce se ocupă cei de la Senat, Camera Deputaților, Guvern…
Lasa un raspuns