Scurtissime (258)

Civilizație, domnule...

Civilizație, domnule…

 1. Din ciclul: De ce sunt japonezii așa de civilizați? Poate pentru că n-au abolit pedeapsa cu moartea? Recent, trei condamnați au fost spânzurați:
  • Unul dintre condamnați a fost executat pentru că a răpit o fetiță, a violat-o, a ucis-o și i-a trimis o fotografie cu cadavrul fetiței mamei ei.
  • Până la urmă, mie mi se pare că interzicerea pedepsei cu moartea este doar o fandoseală umanistă.
 2. BDR a avut un profit mult mai mic decât OMV Petrom. Ținând cont că ei vând combustibili cu o valoare a accizei de cam 50% din preț, cred că jumătate din cifra de vânzări a Petromului pe 2012 a intrat direct în buzunarele statului: 13 miliarde de lei.
  • Ținând cont că-n domeniul petrolier acciza se plătește la stat înainte de a încărca marfa în cisternă, cred că statului îi convine mașinația: ia bani mulți, sigur.
 3. Elveția și-a ucis singurul urs, pentru că oamenii se temeau de el. Cred că într-acolo ne îndreptăm: bunăstare fără niciun pic de sălbăticie.
  • Voi vă dați seama că ăștia au fost în stare să-și omoare singurul urs pentru a-i proteja spre cetățeni, în timp ce noi avem grețuri în a mai curăța din maidanezi?
  • La noi, în continuare, există oameni care dețin animale sălbatice, deși este o infracțiune. Dacă vreun ONG-ist citește asta, este rugat să acționeze.
  • Mărturii ale fostei faune locale

   Mărturii ale fostei faune locale

   Oricum, nu toată fauna este bună. În Europa, fauna de import produce pagube de 12 miliarde de euro. Și încă nu sunt chiar așa de mulți șacali în Europa.

  • Desigur, nici cu fauna locală nu mi-i rușine…
 4. Adjud, Botoşani, Buftea, Bucureşti, Constanţa, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Pitești, Ploiești, Roman, Slatina și Timișoara intră în cursa pentru Capitala Earth Hour 2013.
 5. Un renumit politician britanic, într-una dintre întâlnirile cu publicul pe care le avea la Oxford, decât să jignească un evreu și să-i spună că el consideră că statul iudeu este genocidal/ genocidar (n-am găsit forma corectă în Dex, cine știe care îi?) la adresa palestinienilor, a ieșit afară din sală fără să-i răspundă întrebărilor acestuia.
  • Mie mi se pare un gest civilizat și onest, care spune totul, fără a spune nimic.
  • Desigur, onestitatea s-ar putea să fie o chestie unilaterală, dar nu putem generaliza așa cu nesimțire.
 6. Avem cel mai defectuos sistem de sănătate, avem o legislație foarte  dură în materie de lucru cu ovule și embrioni umani, avem o populație sărăcită și dispusă să facă multe sacrificii, dar avem și cele mai multe clinici de inseminare in vitro, din Europa. Nu e nimic suspect aici.
 7. O companie ce vrea să mineze pe asteroizi face angajări.
 8. Peste 100,000 de americani îi cer Casei Albe să legalizeze jailbreak-uirea telefoanelor iPhone. Nu se va întâmpla, Apple are mai mulți bani în  rezerve decât SUA.
 9. Site-ul meu dansează și el Harlem Shake.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.