Scurtissime – 27 Septembrie 2013

 1. Despre condamnarea nedefinitivă a lui Dan Voiculescu:

  “Analiza întregului mecanism:

  (1) de „căpușare” a activelor Institutului de Chimie Alimentară,

  (2) de transformare a acestuia în societate pe acţiuni și includerea în portofolul A.D.S. prin eludarea dispoziţiilor Legii 290/2002,

  (3) de eludare de către A.D.S. a procedurii obişnuite de desemnare a reprezentanţilor în AGA, CA şi a cenzorilor (propusi de regulă de către Direcţiile Agricole teritoriale) prin selectarea şi numirea în aceste funcţii doar a unor colaboratori ai preşedintelui PUR sau ai apropiaţilor acestuia Mencinicopschi Gheorghe sau Sandu Jean- Cătălin,

  (4) de cumpărare la valoarea contabilă și cu plata în rate a imobilelor construite de SC”Bioprod”SA București pe terenurile institutului,

  (5) de constituire în favoarea SC “Grivico” SA București a unui drept de superficie înaintea declanșării procesului de privatizare (precum și lipsa de reacție a a reprezentanților A.D.S. în legătură cu acest aspect),

  (6) de nereevaluare administrativă a patrimoniului în vederea privatizării în conformitate cu dispozițiile art 7 din HG 834/1991, (6) de introducere în caietul de sarcini a unor condiții formale și discriminatorii de care SC “Grivico” SA București fusese avizată în prealabil,

  (7) de evaluare a pachetului de acțiuni în baza unui raport de evaluare simlificat,

  (8) de nepublicare a anunţului privind intenţia de privatizare în MO partea a IV-a sau de publicare a anunţului de privatizare într-un ziar obscur şi cu tiraj de buzunar

  [Analiza întregului mecanism, n.r.] relevă de asemenea faptul că învinuitul şi-a folosit influenţa politică pentru a controla prin interpuşi întregul proces de privatizare a societătii în condiţii care să îi faciliteze achiziţia pachetului de acţiuni la un preţ derizoriu o versiune contrară însemnând să admitem că toţi cei implicaţi şi-au încălcat atribuţiunile de serviciu sau au acţionat în interesul SC “Grivco” SA Bucureşti din considerente telepatice ori din necunoaştere sau prostie.”

  Citat din dosarul penal, via Vlad Petreanu

  Deci e fix invers față de cum boceau ăia aseară la Latrina 3: securistul de Felix a fost condamnat întocmai pentru că nu crede nimeni că cei care au săpat ICA au acționat din prostie sau sub influența vreunei influențe telepatice.

 2. Ruşinos! Cum arată standul României la Târgul Internaţional de Turism de la Paris. Nu, serios. De la ăștia de acum la ce v-ați fi așteptat?
 3. Potrivit legislaţiei europene, operatorii feroviari trebuie să ramburseze un sfert din preţul biletului pentru întârzieri de până la două ore şi 50% din preţ pentru întârzieri mai mari. Efectul, pe termen lung, este că Europa va avea cea mai bună infrastructură feroviară din lume. Din lume.
 4. Din cauză că se află pe sub culoarele aeriene de acces la aeroportul Charles de Gaulle din Paris, orașul Goussainville-Vieux Pays este pe cale să devină complet părăsit din cauza zgomotului și a vibrațiilor.
 5. Stingray – ce nume pacifist pentru o tehnologie utilă. </irony>
 6. Ceva s-a schimbat la YouTube. Era și cazul.
 7. Atleți în situații de zi cu zi.
 8. O echipă de cercetători de la Stanford a reușit să producă primul computer făcut din nano-tuburi de carbon. Slăvit fie Parabrahman.
 9. În China, viespile au omorât douăzeci și opt de oameni.
 10. Favorizaţi de poliţişti din IPJ. „Caracatiţa infracţională” condusă de Simota, trimisă în faţa judecătorilor. Amu despre poliția din Deva cred că am mai scris, nu-mi mai amintesc. În schimb, ce-mi mai amintesc este că-n anii 1990 mai mulți cetățeni au fost împușcați în Deva, nici acum nu știm de ce. Mi se pare că ar fi o legătură între corupția poliției și faptele acelea.
 11. În Irlanda, țară catolică, ateismul va fi predat în școli. Dacă s-ar preda și în Irlanda de Nord, în UK, ce bine ar fi! Poate nu s-ar mai omorî ăia din motive stupide, de genul: cine are prietenul imaginar cel mai invizibil și mai insensibil?
 12. Avem un Comisar European pentru Agricultură – Dacian Cioloș – iar fermierii europeni sunt mulțumiți de el. Cred și eu, a făcut o serie de reforme, care să reducă din decalajele dintre marii producători și producătorii medii sau mici. Printre altele:

  Comisia Europeană a decis să liberalizeze piaţa europeană pentru vinurile moldoveneşti în avans, fără să mai aştepte avizarea şi semnarea Acordului de liber schimb. “Sunt vinuri de calitate care încep să devină din ce în ce mai cunoscute”

  Publika.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.