Scurtissime – 28 Iunie 2014

  1. Șomajul din România este o anomalie statistică. Sau nu?
  2. Marina Regală Britanică a fost forțată să intercepteze două nave rusești de război, care se plimbau prin Canalul Mânecii. Probabil erau în căutarea celor două nave Mistral pe care mâncurții de francezi vor să le vândă Rusiei.  Pozele spun totul: o navă militară britanică escorta ditamai crucișătorul rusesc în timp ce pe deasupra lor zbura o aeronavă rusească. Asta, după ce, cu două zile înainte, o altă navă a marinei militare britanice care participa la un exercițiu militar al NATO din Baltica a fost detașată să investigheze o navă militară rusească ce îi dădea târcoale exercițiului. Pentru că nimic nu trădează mai tare intențiile de pace decât o navă militară care umblă pe unde nu-i fierbe oala, de exemplu la mai puțin de o sută de mile de Londra.
  3. Este cam greu să concurăm noi cu nemții la extracția de cărbune, când ei fac niște mașinării atât de mari.
  4. De când nu le mai dau ucrainienii rachete, rușilor nu prea le mai merge programul spațial. Ieri, chiar înainte de lansarea unei rachete Angara – încă experimentală – un sistem automat de protecție a oprit lansarea. Parcă și văd numărătoarea inversă: cinci, patru, trei, doi, unu, fâs. Asta, în timp ce Putin urmărea în direct.
  5. Adrian Bordea: „Nimeni nu ar trebui să aibă nicio imunitate. Pentru ce imunitate? De la ce imunitate? De la săvârşirea unor fapte penale? Nu e posibil”.
  6. Foarte “oportun” concertul de la Iași al lui Eugen Doga, român care locuiește la Moscova, care se va transmite în direct și la Cerănuți. Mă întreb cine l-a organizat. Dughin?
  7. Dați o notă acestui titlu de la Antena 3.
  8. Paul Goma, sau despre cât de sălbatici suntem.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.