Despre scandalul din jurul concertului lui Billy Idol

La Cluj este un mare scandal datorită faptului că organizatorii concertului lui Billy Idol au decis să mute concertul de pe stadionul Cluj Arena într-un loc public, și anume în Piața Unirii, urmând să înconjoare piața cu un gard înalt de patru metri.

În primul rând, nu sunt de acord cu îngrădirea excesivă a unui spațiu public. Mai de grabă, Piața Unirii le aparține mai mult cetățenilor decât organizatorilor de evenimentelor. Pentru evenimente private lipsite de curioși neplătitori, se pretează folosirea unei arene care oferă fix această discreție.

Dar mai este ceva ce nu-mi dă pace:

– De ce organizatorii concertului lui Billy Idol nu folosesc Cluj Arena? Sau o altă arenă?

Cumva, am senzația că organizatorii concertului n-au vândut destule bilete și vor să închirieze un spațiu mai ieftin, ceea ce are sens din punct de vedere economic.

Ce nu are sens este sfidarea cu gardul de patru metri într-un spațiu public. Și nici nu se încadrează în linia culturală municipală prin care vrem să aducem oamenii în Piață. Adică, îi excludem pe oameni din piață pentru un concert care s-ar putea ține în orice altă parte?

Până la urmă, ce prețuim mai mult: principiul, oamenii sau banii?

3 Comentarii

 1. Alex Bartiş 27 iunie 2014 la 13:11 - Raspunde

  Nu e secret ca nu s-au vandut bilete. Si problema cu piata este ca deja s-a vandut un numar de bilete, si trebuie sa ai ceva pentru oamenii aia care au dat bani. E un cacat toata povestea, si nu e bine pentru nimeni, dar nici nu stiu daca se mai poate face ceva. Doar sa ia primaria toata povestea in mana, sa plateasca din bani publici pe Billy Idol, si sa-l faca deschis pentru toata lumea.

  • Robin Molnar 27 iunie 2014 la 16:23 - Raspunde

   Ar fi OK ca primăria să strângă donații pentru concert. Altfel, nu mi s-ar părea corect să cheltuim banii publici pentru un concert, în timp ce Pata Rât e cum e, în timp ce spitalele sunt cum sunt.

   • Alex Bartiş 28 iunie 2014 la 15:38 - Raspunde

    Nu am zis ca ar fi bine sa dea primaria, am zis ca doar aia ar fi solutie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.