Scurtissime (43)

 1. În urma studierii unor imagini făcute cu ajutorul sateliţilor, arheologii au reuşit să identifice “castelele de nisip” ale unei culturi dispărute din Sahara, informează National Geographic. Sursa.
 2. Tot legat de imagistica din satelit: China construieste structuri gigantice, de neinteles, in mijlocul desertului. Nimeni nu stie de ce. Sursa. De fapt, eu știu de ce: pentru că face experiențe nucleare sau alte mizerii.
 3. Una tragică a unui PNList de top: “alegerile comasate încalcă spiritul democratic”. Am crezut că leșin. Ce are sula cu prefectura? Sau ăștia așa de proști ne cred?
 4. Ținând cont că s-a făcut un referendum pe chestia asta, este ilegal să avem în continuare un parlament bicameral, așa că m-am adresat instituției Avocatului Poporului. Să vedem.
 5. Muci, alea.
 6. China continuă cursa spațială.
 7. Or salvat rușii misiunea aia spre Phobos?
 8. Unde a dispărut cea de-a cincea planetă uriaşă din sistemul nostru solar?
 9. Cațavencii s-or prins de schemă.
 10. Știu că am mai vorbit despre furturile din fabrica de la Nokia: Un angajat de pe linia de productie de la fabrica Nokia de la Jucu a fost dat afara de agentii de securitate si trimis acasa in jurul orei 00.20. Colegii acestuia de schimb au intrerupt activitatea in semn de protest. Sursa. După părerea mea, cei care au întrerupt lucrul în mod nepermis ar trebui demiși. Fără salarii compensatorii.
 11. Auroră boreală frumoasă.
 12. Doi urși polari.
 13. Pretul unui bilet sa ajunga la 25% din salariul minim pe economie, asta inseamna ca un om de rand trebuie sa lucreze o saptamana pentru a vedea acest derby. Sursa. Amu, să-mi fie cu iertare, când am vrut bilet la Scorpions am luat și n-am țipat că e prea scump. Bine, până acum oamenii erau obișnuiți cu mocăngeli de genul treizeci și cinci de lei, sau cât, cel mai ieftin bilet… Oricum, cine ia în Cluj salariul minim pe economie, are altele mai grave pe cap, în niciun caz meciul. Deci hai să fim serioși.
 14. Locuitorii satelor indoneziene de pe insula Borneo au ucis cel puţin 750 de urangutani de-a lungul unui an. Exemplarele din specia pe cale de dispariţie au fost omorâte pentru a proteja plantaţiile agricole şi pentru carne. Sursa.
 15. S-ar putea introduce șahul în școli. Super tare, sper să se și întâmple. Ce-i drept, mie nu îmi place să-l joc, dar măcar știu să mișc piesele pe tablă.
 16. Reşedinţele Reginei Marii Britanii pot fi închiriate pe durata Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. Sursa. Ei, acolo se vede că regina conduce morala statului, când ea încearcă să facă rost de bani, în ciuda opiniei adverse. La noi e invers.
 17. Nu suntem singurii: şi păianjenii dau mită pentru sex! Sursa. Super tare.
 18. În ultimii ani au fost publicate pe Internet mai multe clipuri video care surprind un fenomen ciudat pe cer, pe care mulţi l-au descris ca fiind opera unui OZN. Sursa
 19. Omul de afaceri Nikolaus Mann este cercetat pentru devalizarea celei mai mari investiţii germane din vestul României. Prejudiciul este estimat la 360 milioane de lei… Sursa. No, ce ziceați de Schengen și justiție?
 20. Crocodiluța mea are dreptate. S-a dovedit științific: atracţia – sau lipsa atracţiei – dintre un bărbat şi o femeie se leagă de factorii genetici implicaţi în formarea moleculelor CMH: câteva perechi de gene care codifică sinteza acestor molecule sunt considerate importante în chestiunea alegerii partenerului – aşa-numita selecţie sexuală. Sursa. Foarte interesant. Deci așa se explică atracția? Chimia iubirii?
 21. Conferinta ROSIA MONTANA IN ISTORIA UNIVERSALA a adunat la Cluj-Napoca, in perioada 11-12 noiembrie, specialisti din toate domeniile in frunte cu presedintele Academiei Romane, academicianul Ionel Haiduc. Sursa.
 22. Mă simt umil văzând asta. Via Densiuca. Parcă noi am rămas tot la stadiul de cocotier, pe cuvânt.

10 Comentarii

 1. Joita lucian 15 noiembrie 2011 la 08:24 - Raspunde

  Interesanta partea cu chimia iubirii….de bagat la cap…poate fii influentata?!:))

 2. Daniela 15 noiembrie 2011 la 10:52 - Raspunde

  Aia cu paianjenii chiar nu stiam. Am ramas un pic uimita de situatie…

 3. Ana 15 noiembrie 2011 la 21:04 - Raspunde

  Vezi si asta 🙂

 4. Mihai Todor 15 noiembrie 2011 la 22:00 - Raspunde

  Interesantă aia cu imaginile din China. @Wikileaks, s-a auzit? 😀

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.