Scurtissime (5)
- Un avion TAROM a lovit un mistreț la Iași. Nu s-a întâmplat nimic grav. Mai bine o călca pe vaca de Ecaterina Andronescu.
- PSD vrea ca tinerii care n-au luat Bac-ul să poată merge la facultate. Rog, pe această cale, ca toți simpatizanții PSD să vină să-mi spună cum Băsescu și cu ai lui au distrus țara… Muie Ecaterina Andronescu, inițiatoarea proiectului. De ce căcat să-i discriminezi pe cei care și-au luat bacul? De ce putorile să treacă direct în anul doi după „anul pregătitor”, dacă-și iau Bac-ul? Îmi vine să plâng de nervi, vă jur.
- Guvernul vrea să vină la Jucu să renegocieze. Credeți că n-au negociat înainte? Să fim serioși…
- S-ar putea să vină Bosch la Jucu. Super. O să cred când o să văd.
- Codruț Sereș este acuzat de complot (închisoare pe viață?) și subminare a economiei de stat (25 de ani de închisoare) în cazul creșterii tarifelor la energie cu 27% în 2003, doar pentru populație, după o urâtă schemă de devalizare a țării.
- Salcâmii înving seceta. Un agricultor din județul Constanța a plantat două parcele. Una cu grâu, alta cu porumb, însă a înconjurat prima parcelă cu 150,000 de salcâmi. Acum, în plină secetă, terenul ăla împrejmuit este OK. Mai mult, se pare că fermierul a primit gratis puieții de la consiliul județean, deci trebuie să-l sun pe un prieten să văd dacă se încadrează.
- Unii ar vrea să facă telegondolă peste București, telegondolă de 20 de milioane de euro din bani europeni. Nu mă pricep exact, dar nu mai bine mai facem un pic de metrou?
- Am vreo cincizeci de exponate pentru muzeu…
- Pe Autostrada Soarelui lucrările la tronsonul Medgidia – Constanța au fost terminate la timp. După cum spuneam și data trecută, doamna Anca Boagiu se arată din ce în ce mai capabilă.
- Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa, spune că cele trei salarii compensatorii primite de cei de la Nokia sunt o glumă. Sursa. Dumnealui propune să fie 60 de salarii minime. Firește, că doar nu dă de la el! Totuși, ce caută în fruntea unui sindicat național un cretin care habar n-are cum funcționează economia reală? Cu rahați de-ăștia cu ochi ne facem de cacao în fața investitorilor. Dacă așa oameni conduc sindicatele, păi vă dați seama ce-și imaginează ăia că e în țara asta?
- Imortalitatea indivizilor duce la moartea speciei. Mihai T., ai legătura.
- Pakistan este o putere nucleară. Nu aș fi prea indiferent, totuși.
- Ăsta da părinte.
- O observație pertinentă despre clanul Ceaușescu, recent spălat și scos la înaintare publică de presa pro-PSD-istă. Și un alt exemplu, semn că unii n-au uitat. Oricum, sunt curios cum va fi spălat violatorul de Nicu, sau care se ocupa de de-astea.
- M-a sunat 0755039130 (muie, băi rahat cu ochi, să-i închizi telefonul în față lui mă-ta!) să-mi ofere șansa de a cumpăra acțiuni IPO (Initial Public Offering) pentru listarea la bursă a clubului Manchester United, încercând să mă vrăjească că voi obține 20% profit în cinci zile (după ce voi vinde acțiunile)… Țeapă.
- Sunt eu, fostul tău agresor. Nu știu dacă să plâng sau să râd.
2.
Deci e clar, da? Facultățile sunt menite să ne învețe ce trebuia să prindem în cei 7 ani de acasă, nu să ne ofere educație superioară… Parcă grădinița și clasele 1 – 4 erau menite pentru așa ceva…
11. Bla bla blaaaaaaaaa… Tu chiar citești rahaturi de astea? Să fim serioși, bre. Pentru noi, imortalitatea va însemna o simbioză între mașini și raționament. Ființele organice sunt mult prea fragile pentru a putea fi considerate „nemuritoare”. Ok, ca o soluție temporară și rapidă, pot să concep ca varii tratamente genetice să ne prelungească durata de viață, dar o soluție mult mai bună va fi transferul memoriei și al raționamentului într-un computer…
Ca în GITS? Ar fi fain…
Nu știu ce e GITS… Sau stai… Te referi la Ghost in the Shell? 🙂 Da, cam da, deși în nici un caz așa de mistic. Mie-mi plac lucrurile mai concrete 😀
Mihai, de unde știi tu de GITS? =))
Eh, mi-a plăcut când l-am vizionat 🙂 (deși parcă au mai apărut continuări de atunci, pe care n-am apucat să le văd… încă)
Am înțeles. Nu știam că te uiți la anime.
În mare, le evit, mai ales dacă nu au audio în engleză, da’ am prins câteva (a se citi 1 – 2) chiar interesante 🙂
Aha. Interesant.
Ai zis-o mai bine ca mine! =))
Eu la 2. nu pricep o chestie. De ce se presupune ca e o tragedie ca n-au luat bacul? Si nu, nu din punctul de vedere al facultatilor (cat spanac mai e taxa pe an la minunata Universitate Politehnica din Bucuresti? a trecut de 5000 de lei? taxa pe punct de credit a ajuns la 50 de lei? banoasa chestie, tanti Cati, nu-i asa? de fapt asta-i problema, nu? ca dau banii pe etnobotanice si nu la UPB?). Din punctul meu de vedere, era o tragedie daca il treceau pe nemerit asa cum l-au trecut atatia de-a lungul anilor. Faptul ca au picat jumate e singurul lucru cat de cat sanatos care s-a intamplat. Au picat, daca nu s-au pregatit, sa faca bine sa se pregateasca pentru tura viitoare, iar daca nu-i duce creierul cat sa-l ia, sa se reorienteze, gata! (Si gata si eu, ca daca ma aprind pe tema asta… nu ma mai opresc 😆 )
Bine punctat, dar trebuie să ții cont de o chestie: mie unul nu mi-ar conveni să pic într-o grupă în care 60% din studenți să fie analfabeți (că parcă în jur de 50 – 60 % au picat BAC-ul, nu?). Trecând cu vederea peste faptul că ratații ăștia deranjează cursurile, în cazul în care se gândesc să se prezinte, mai sunt laboratoarele și seminariile unde, din păcate, și ăștia trebuie să aibă activitate, lucru care în mod cert va îi va dezavantaja pe cei care chiar își doresc să facă treabă, oricât de puțini ar fi…
De acord, prea mulți ratați strică la digestia cursului.
Este o tragedie că n-au luat Bacul fiindcă nu pot să meargă să inunde universitățile controlate în majoritate de PSD…
Wow, wow… cred ca s-a inteles gresit ce am vrut sa spun.
Nu mi se pare nici o tragedie ca jumatate din elevii care au dat bacu’ nu l-au luat*.
Dar nu in sensul „nu e nici o problema, pot intra la facultate si asa”, ci in sensul „nici nu era cazul sa-l ia, tragic era daca-l luau pe nemerit”. Acum toata lumea are o facultate, dar n-ar trebui sa fie asa. Facultatea ar trebui sa fie doar pentru cei pe care ii duce cu adevarat creierul… si aia chiar reprezinta mai putin de 50%. Mai putin de 30%, daca e sa fim cinstiti.
* Ma rog, universitatile nu mai au de unde mulge bani, da’ nu de aia ma doare pe mine, desi… stii o chestie? Banii aia din care s-au modernizat atatea sali de curs si laboratoare … eu nu-mi imaginez ca ar fi picat din cer sau ca ar fi crescut in copacii din campus. Am inceput politehnica in 2002, am pus pauza si am revenit la cativa ani dupa. Diferenta intre cum aratau salile de curs si laboratoarele in 2002 si cum aratau in 2010… e uriasa. De la sali cu scaune pe care trebuia sa le testezi inainte sa te pui cu toata greutatea pe ele, geamuri pe care era mai bine sa nu le deschizi ca poate picat din balamale, table sparte, sali in care trebuia sa stai cu manusi si haina pe tine iarna ca sa nu ingheti, laboratoare cu niste calculatoare de pe vremea cand eu nici nu stiam ce-s alea calculatoare (286)… la… sali cu termopane, mobilier nou, parchet nou, smartboard, laboratoare cu calculatoare decente, wireless all over. Ah, si eu n-am stat acolo, dar tot in perioada asta s-au renovat caminele. Mergeam in anul intai la un fost coleg de liceu. Intr-o zi am observat ca… ii decedase usa! Apoi dupa cativa ani s-au renovat. Diferenta mare. Acolo s-au bagat niste bani. Multi. Poate ca prea multi au ajuns la firme care au ceva legatura cu tanti Cati & alti „grei” de pe acolo. Asta nu mai stiu sigur. Doar imi imaginez ca au avut timp sa invete cum miroase o ocazie de a face bani.
Nu stiu ce sa zic. Nu ma bucur ca avem o tona de ingineri care habar n-au de nimic, dar ma bucur ca locul ala nu mai e jegu’ care era acum zece ani…
Stai liniștită că banii plătiți de cei care erau / sunt pe locurile cu taxă nu reprezintă nici 10% din investiția făcută 🙂 De asemenea, commentul tău sună mult prea optimist în comparație cu situația reală, în urma renovărilor. Adică, pentru un necunoscător care-l citește, ar putea însemna „hmmm, it seems like a nice place over there”, deși în mod cert nu e nici pe departe OK. Aș putea detalia starea în care era sediul facultății acu’ 2 ani și deși nu mai era „ca după revoluție”, lipseau în continuare chestii de bază, esențiale pentru o instituție care ar trebui să asigure un act de predare de calitate, cum ar fi o majoritate de cadre didactice competente 😉
Total de acord cu ce ai spus! Subscriu.