Scurtissime (77)

 1. Începem cu două știri despre Jupiter. Prima ar fi că “inima” lui Jupiter se “dizolvă”, după spusele astronomilor chinezi. Sigur, de cinci mii de ani n-au mai inventat nimic, așa că acum trebuie să iasă și ei la inventar, la cererea Partidului. Vă dați seama că la presiunea de acolo, nu se dizolvă nici oja în acetonă, dar fie… A doua știre, tot de la chinezi, ar fi că Jupiter a înghițit o planetă de zece ori mai mare decât Terra. Asta în condițiile în care n-am trimis nicio sondă care să ne spună cât de mare este, totuși, miezul planetei.
 2. 100 de fotografii din lagărul nord coreean. Am rămas perplex să văd soldați încălțați într-un fel de teniși. Sau o sală de mese ce nu prezenta urme de mâncare. Sau o sală de clasă ce nu avea tablă și-n care învățau, probabil, cincizeci sau șaizeci de elevi…
 3. Coreea de Nord este în doliu. La Phenian au început funeraliile lui Kim Jong-Il. Sute de mii de nord-coreeni îndură frigul și ninsoarea pentru a lua parte la ceremonie. Sursa.
 4. Numai mie mi se pare de cacao să le juri moarte dureroasă imperialiștilor americani, iar la înmormântare să ai o limuzină Lincoln, simbolul imperialismului lor economic, să ducă poza prostului?
 5. China testează un nou tren, capabil să meargă cu 500 de Km/h. Sursa. Era să leșin când am văzut că rula pe cale ferată “normală”, nu pe ceva special. Sunt sigur că prețul biletelor nu va acoperi nici 5% din costul călătoriei, dar no, cine sunt eu să judec?

10 Comentarii

 1. gaben.ro 28 decembrie 2011 la 14:06 - Raspunde

  si in spatele limuzinei erau vreo 8 mercedesuri clasa S superlong. adica ceva foarte exclusivist si opulent… dar din nou… cine suntem noi sa comentam? :)))

  • Robin Molnar 28 decembrie 2011 la 14:15 - Raspunde

   Mi se păreau mie că nu sunt chiar Daewoo Nubira, dar nu mă pricepeam să spun ce sunt. =))

 2. Ana 28 decembrie 2011 la 14:25 - Raspunde

  Lasand la o parte ca is spalati pe creier… cat de curat pare totul in pozele alea!

  • Robin Molnar 31 decembrie 2011 la 12:24 - Raspunde

   Păi da, că la ei dacă arunci pe jos îți bagă toată familia în lagăr.

   • Ana 03 ianuarie 2012 la 00:30 - Raspunde

    Ahem, toata familia nu, da’ asa mi-ar placea sa o incurce si la noi nesimtitii care fac spatiile verzi sa fie albe de plastice si hartii…

 3. Joita lucian 29 decembrie 2011 la 09:54 - Raspunde

  M-am uitat la fotografiiile din Coreea de nord…la unele s-a zbarlit pielea pe mine…..le spala creierii la saracii oameni…si…ce sa zic….unele ti se face o mila!…

 4. Tasia 30 decembrie 2011 la 20:03 - Raspunde

  Ce se intampla in Coreea de Nord e un mare circ si noi, tara fost comunista, trebuie sa intelegem mai bine decat altii…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.