Se vor ieftini chiriile

Cum cu 150 – 250 de lei se vor ieftini în iarnă chiriile, când nu toată lumea va mai avea acces la subvențiile pentru căldură, lucru care trebuia făcut de multă vreme.

Sincer, mic copil fiind în perioada când s-au introdus subvențiile, mi-a fost greu să înțeleg de ce unii care își permiteau să plătească prețul întreg plăteau prețuri subvenționate pentru una sau mai multe locuințe, în timp ce alții n-aveau bani nici de prețul subvenționat, această măsură de protecție socială fiind ineficientă.

Sincer să fiu, mi se rupe că o să plătesc dublu la întreținere la iarnă, dacă în câțiva ani contribuțiile sociale pe care le plătesc acum se vor reduce la jumătate. Un calcul rece îmi spune că dacă aceste contribuții se vor reduce la jumătate, nu chiar în acest an, vor acoperi creșterea de tarif pentru cele șase luni de iarnă (care nu sunt chiar șase). Mai mult, cred că aș ieși în câștig măcar cu întreținerea pe o lună, dacă nu chiar mai mult.

Voi ce părere aveți despre măsura aceasta?

6 Comentarii

 1. Florin Ruşanu 31 august 2011 la 23:33 - Raspunde

  Care măsură??

  • Robin Molnar 01 septembrie 2011 la 08:05 - Raspunde

   Măsura de a nu mai plăti subvenții la toată lumea, ci numai la acei care au nevoie.

   • Mihai Todor 11 septembrie 2011 la 15:06 - Raspunde

    Stai așa puțin… De ce unii sunt mai speciali și primesc subvenții? Cu ce anume contribuie ei la bunăstarea mea, pentru ca eu, din veniturile mele, să le subvenționez căldura? De ce nu suntem toți egali la dări? Nu mi se pare deloc democratică această măsură.

    • Robin Molnar 13 septembrie 2011 la 08:50 - Raspunde

     Dude, e invers. Acum toată lumea primește subvenții. În viitor, unii nu vor mai primi, deci nu vom mai plăti atât de mult.

     • Mihai Todor 13 septembrie 2011 la 15:55 -

      Unii nu vor mai primi, adică fix noi, boii care contribuie serios pentru respectivele subvenții prin dările plătite statului 😉

     • Robin Molnar 13 septembrie 2011 la 20:10 -

      Mă încălzește mai mult faptul că putorile de la mine de pe palier vor fi trimise la muncă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.