Setările mele de Android

De lene, considerând că WiFi-ul de acasă și de la muncă acoperă necesarul meu de date, n-am personalizat setările de Android astfel încât să corespundă profilului meu de utilizator. Nu sunt idiot, doar am ignorat, până mi-a venit factura Vodafone de 370 de lei. Voirba aia: “- Nu mi se întâmplă mie! […] Ce prost îs!”

Dându-mi seama cât de stupid am acționat, am pornit pe urmele marilor utilizatori de bangă GSM.

 1. Flickr. Paă la greu. L-am deschis de câteva ori, pac, 35 de MB. Din 1,000 nu-i mult. Dar, chiar și așa.
 2. Facebook. 32 de MB. Și am intrat pe el cred că accidental o dată sau de două ori.
 3. Google+. Folosit mediu spre puțin. Când l-am instalat, mi-a dat prin cap să-i fac setări personalizate, cum ar să nu facă backup la poze decât folosind WiFi. Chiar și așa.
 4. Instagram. 25 de MB, folosit din plin.
 5. Facebook Messenger! 18 MB.
 6. Yahoo! Mail. 17 MB. N-am înțeles de ce.
 7. Google Play. Am și uitat cât.

Vizavi de Google Play, am fost stupid că mi-am instalat Power TuneUp de la BitDefender. OPrintre opțiuni, era și aceea că noaptea oprește WiFi-ul. Normal, am activat-o. De prost, că noaptea oricum am telefonul la încărcat. Numai că n-am configurat telefonul să nu-și facă update-uri decât prin WiFi.

Așa că știu ce mi-a mâncat 1 GB de trafic, de am ajuns să am 200 MB de trafic suplimentar: eu, de prost ce sunt. M-am jucat mult pe telefon, dar n-am acordat cele zece minute configurării telefonului, astfel încât să nu ajung să plătesc cinci zeci de euro trafic suplimentar.

De aceea, mi-am configurat ca Flickr (o aplicație foarte bună) să se sincronizeze doar prin Wifi. La fel și cu Facebook, Google+ și alte programe, prin GSM lăsând doar Foursquare, Facebook Messenger și Instagram. Restul? Când le-oi apela eu.

Ah, și era să uit. Întrucât mi-am luat telefonul doar pentru Instagram și alte câteva jucării, nu este foarte performant. Așa că, din setări, de la Opțiuni Dezvoltator, i-am dat să nu-mi păstreze activitățile, după ce ies din ele, ceea ce a îmbunătățit considerabil viteza de lucru a dispozitivului, astfel încat acesta răspunde, acum, mai rapid la comenzi.

Pe de altă parte, încă n-am găsit cum să fac să primesc SMS-uri. Dacă dacă opresc sau pornesc WiFi sau Date GSM e pa! Puii mei, mai sap, că de aia îs QA.

L.E. Momentan a mers cu reboot. Dar trebuie să văd ce anume blochează primirea de SMS-uri. Să știu că-l desfac bucăți, bit cu bit, dar tot îi dau de capăt, în măsura în care timpul mi-o permite, desigur.

3 Comentarii

 1. dojo 04 iunie 2013 la 11:24 - Raspunde

  Tot mai bine sa fii sarantoc ca mine, sa nu ai decat abonament de ‘sunat’. 3 euro pe luna (hai 4 cu TVA). Voi lua in viitor un telefon din asta mai destept decat mine, dar fara internet. Am destul acasa, in rest nu prea-mi e necesar. Bine ca te-ai prins la suma asta si nu la cateva sute de iepuroi, ca am citit chestii chiar mai nasoale.

  • Robin Molnar 04 iunie 2013 la 20:32 - Raspunde

   Da, te înțeleg perfect, doar că eu sunt un alt tip de utilizator și nu mă satur niciodată de net. 🙁

 2. Yamasha 04 iunie 2013 la 22:05 - Raspunde

  am si eu o grama de mb pe abonament, dar nu-i folosesc, nu intru pe net de pe telefon…ma enerveaza la culme..

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.