Suntem prea ocupați să vedem că se face

Suntem mereu prea ocupați pentru a vedea că se face și-s prea mulți cei care nu mai au răgazul de a contempla ceea ce se face și amorțesc într-o stare de ignoranță spunând că la ei în oraș nu s-a mai construit nimic de zeci de ani.

Nu numai că mi-e imposibil să cred, care sunt ferm convins că nu e chiar așa, măcar din perspectiva că dacă se vrea, se poate face. Sigur, nu se pot face chestii majore în comunitățile care nu produc suficient pentru a se susține singure. Nici n-ar avea sens, fiindcă intuiția îmi spune că acele comunități au alte priorități, de exemplu păpica, însă se pot face diverse chestii.

Dar cred că e important să înțelegem mecanismul investițional la nivel macro, descris un pic mai sus.

Oare n-ar fi bine ca întâi să ne înțelegem prioritățile la nivel comunitar, după care să plângem că nu se face? Adică, ce e mai important, să facem un bloc, sau să le oferim cetățenilor apă potabilă sigură?

2 Comentarii

  1. Simo 20 iulie 2011 la 21:19 - Raspunde

    Sau unii sunt prea ocupati sa fure. :-)) Imi povestea cineva de incredere cum acum cativa ani, cand au fost inundatii mari in zona Moldovei si s-a oferit Becali sa le faca locuinte pentru oamenii dintr-un sat care fusese aproape in totalitate distrus. Si au adus oamenii latifundiarului materiale si au inceput sa construiasca de zor pe o locatie ferita de pericolul unor viitoare viituri si bagau ca MIG-ul. Si satenii ce credeti ca faceau ei asa loviti de soarta si fara acoperis asupra capului? Nu numai ca nu ajutau la constructiile ce urmau sa le fie date moca, faceau misto de muncitori si furau materialele si le vindeau de au ajuns aia sa comande strict cat le trebuia in ziua respectiva. Da, m-a socat intamplarea si ma face sa ma intreb daca mai avem vreo speranta. Ce prioritati comunitare / macro sa visam cand unii isi fura singuri caciula si tot ei tipa cel mai tare? Si povesti din astea din cripta am auzit o gramada, deci mai bine zis “every man for himself”, desi sper sa se faca si sa se vada. 🙂 I know, I’m an optimist. 🙂

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.