Un pic despre justiție

Cum știi că justiția începe să funcționeze? Întâi-furăcioșii țării își fac super-imunitate parlamentară. Apoi citești presa și-ți amintești că Becali a fost condamnat pentru prostie, fără executare, sau că lui Felix, motanul securist, nu i-a mai mers sistemul de sodomizare a justiției și a fost declarat, definitiv, un securist turnător, după care răsfoind mai departe fițuica afli că doi medici au fost condamnați definitiv și irevocabil la închisoare cu executare pentru mal praxis.Apoi auzi că o judecătoare a fost condamnată și ea definitv și irevocabil la închisoare cu executare pentru corupție și instigare la trafic de influență. După care îți amintești că cel puțin trei parlamentari au înfundat, numai în ultimii ani!, pușcăria, ceea ce ne face să revenim la subiectele zilei.

Toți pseudo-oneștii umil-inafuatații cinstit-necurații primului deceniu de pseudo-democrație au pe rol dosare ce, nu vreau să cobesc împotrivă, au potențialul să se transforme în pușcărie, măturând ca un prim val corupția nesimțită din administrație, privatizare și fotbal.

Toți adulații ăștia adunători de adulători aplaudaci declară în fața instanțelor că au familie, copii și multe datorii, în timp ce unii – facem pariu? – or s-o tulească englezește c-o zi, maxim două, pentru a se trata de urgență în Laponia și Bangladesh, înainte de sentințele implacabile: în primii cincisprezece ani de tranziție, România n-a avut, cu adevărat, nicio elită cinstită. De fapt, tranziția de la comunism prin neo-comunism a început de-abia mai recent, iar riscul să ne întoarcem înapoi la sclavia marilor oligarhi potențați de mașinații obscure politice și transpartinice este maxim.

Dacă ăștia de acum sunt plecați sub sabia dreptății au putut să ne facă atât de mult rău la voie bună, acum, când le e greu, cât rău credeți că ar putea să ne facă? Sper, doar, să nu moară vreun judecător de la ÎCCJ…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.