Untul este sănătos, sau nu?
Am o dilemă. Am citit undeva, mai demult, că untul este bun deoarece conține colesterol din ăla bun, care mă ajută să scap de colesterolul cel rău. No, recent am auzit invers, că de fapt untul conține colesterol din ăla rău. Așa că simt nevoia să vă întreb voi cum știți. Untul este sănătos, sau rău?
Clar e sănătos. Nu conține decât multă grăsime 😆 Sănătate pură! 😆 😆
=D Haide, bre… =D
Au. Alimentele (unele) contin colesterol. Punct. Colesterolul e acelasi. Faza cu bun sau rau se refera la moleculele in care e transportat colesterolul in sange – HDL (high density lipoprotein – ok) si LDL (low density lipoprotein – not ok).
Nu te chinui cu biochimia, dar ideea e ca daca bagi unt, LDL se duce in sus. Deci untul nu e sanatos. Si nici margarina nu e. LDL e tras in jos de ex daca mananci peste (in special somon, macrou, sardine, ton, rechin) sau nuci.
=D Mă duc să dau iama în merluciu, că îmi place mult. =D Mersi de info. =D