Vizavi de show-ul lui Bon Jovi

Bon Jovi a îmbrăcat în timpul concertului de la București un tricolor, un steag al țării noastre, un simbol al acesteia. Asta pe de-o parte. Pe de o alta avem niște polițiști care au făcut grevă și și-au aruncat chipiele la pământ, acestea fiind niște simboluri ale autorității și siguranței țării acesteia.

Amu eu întreb:

 1. Cine este mai patriot? Bon Jovi sau polițiștii?
 2. Este posibil să fii patriot al unei țări (România, Uganda, nu contează) și în același timp să fii și patriot al planetei (global citizenship: unu și doi)?

5 Comentarii

 1. Ana 14 iulie 2011 la 15:02 - Raspunde

  Bon Jovi a facut-o ca sa obtina o reactie. Poti sa fii sigur ca a facut la fel si la turci.

  Si nu e singurul. De anul asta:
  Scorpions: poza 1: James Kottak cu steagul, poza 2: Klaus Meine cu steagul. Plus ca aproape in tot restul concertului steagul ala a ramas in fata tobelor
  Alice Cooper: poza 1, poza 2. Si nu stiu cat se observa (poate mai bine din poza asta), dar ala e tricoul nationalei romane de fotbal. Personalizat, desigur. Pe spate scrie Cooper si are numarul 18 (de la piesa lui I’m Eighteen). Din pacate din spate nu i-am mai facut poza, n-am fost pe faza. Atat steagul cat si tricoul le-a avut pregatite, nu le-a primit atunci din public. A aparut asa pe piesa “Elected” si ne-a zis ca “I wanna be elected… we’re all gonna rock to the rules that I make”, a modificat versurile ca sa clarifice ca vrea sa fie ales in Romania, “I know we have problems, we have problems right here in Bucharest”

  • Robin Molnar 14 iulie 2011 la 21:24 - Raspunde

   Wow. Mi-ai rupt fâșul. Cum ai făcut pozele la concert?

   • Ana 14 iulie 2011 la 21:57 - Raspunde

    Cu telefonul (SE W800i) 🙂

 2. TNH 14 iulie 2011 la 18:39 - Raspunde

  Dacă patriotism = fanatism, atunci nu poți și fi patriot al planetei.
  Dacă patriotism = respect pentru locul în care ai crescut, atunci respectul ăsta poate fi o punte către respectul ce-l vei purta și celorlalți de altă nație decât a ta.
  Nu știu sigur, dar cam asta cred.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.