4 Comentarii

 1. aleena 27 august 2013 la 11:39 - Raspunde

  cvasi-exogen temei din articol, voiam sa ma consult cu cineva care nu-i lobotomizat, te intreb pe tine, tu cum ai proceda in eventualitatea unui conflict ruso-american ( plus nato plus alti lachei ) in siria? eu ma gandesc sa vand ce pot si sa plec in australia cat e viabil, pana nu se inchid granitele si incepe dezastrul. ti se pare un demers normal? cum vezi tu, geo-politic si nu numai, posibilele repercursiuni asupra tarii noastre ale evenimentelor din orient? te-ai gandit sa pleci daca se agraveaza lucrurile, daca da unde? eu zic ca evreii aia din ’38 au procedat corect cand au luat ultimul vapor spre sua

  • Robin Molnar 27 august 2013 la 11:54 - Raspunde

   Situația nu este nicidecum în regulă. SUA este un stat fascist, iar Rusia este un stat bolșevic și amândouă stau să prade ce pot, de unde pot, mai recent vizavi de un stat totalitar (Siria) care sucombă sub presiunea intereselor străine.

   Germania este prietenă cu amândoi și, deși nu este un stat fascist, nu este niciun jucător curajos și moralizator.

   UK este, clar, o grădină aservită fascismului american cum era Austria aservită fascismului nazist de acum șaptezeci de ani. Franța nu are suficient de mulți aliați iar Italia și Spania sunt pe margine.

   Dacă ar fi să plec, aș miza pe neutralitatea Americii de Sud, ca în timpul celui de al Doilea Război Mondial și m-am duce acolo, cred că în Ecuador (cu Julian Assange). Australia este expusă, ca acum șaptezeci de ani, intereselor înfierbântate din Asia de Sud Est, iar în cazul unui conflict China – Japonia, Australia va fi victimă colaterală sigură. Douăzeci de milioane de australieni sunt mai puțin importanți, dpdv economic, decât două sute de milioane de japonezi care produc cipurile necesare armamentului inteligent.

   Noi suntem un stat de graniță cu Noua URSS, dar s-ar putea ca rezistența ucraineană să ne ofere un mic răgaz. Ce-i drept, Armata a 14-a rusească încă este în Crimeea, iar în Transnistria încă sunt resurse militare importante. Dar NATO nu ar permite o cădere a țării, pentru că ar tăia Balcanii în două, scoțând NATO din Sud-Estul Europei, ceea ce ar duce la o cădere a Turciei, cel mai important bastion NATO din Asia.

   Cum ar veni, e nasol. Și da, evreii au procedat corect când au migrat.

 2. aleena 27 august 2013 la 12:21 - Raspunde

  era si pt mine america de sud o alternativa, cand eram in liceu, cu 10 ani in urma, am rugat cadrul didactic care preda istorie sa ne spuna cum a fost perceput ww2 in america de sud. din pacate nu am pe nimeni acolo si limbile spaniola/portugheza imi sunt relativ necunoscute. eu sunt sigur ca vom fi aproape imediat teatru de razboi datorita amplasarii noastre. ulterior intuiesc ca vor exploda si orgoliile separatiste, va fi un haos si nu vreau sa fiu prins la mijloc, nici sa mor prosteste pt o clasa politica corupta. sa mori pt antonescu, ponta sau basescu? ei si familiile lor vor fi protejate, restul carne de tun. robi, ms pt raspuns, vazand o opinie care imi reflecta propriile temeri si ganduri, am certitudinea ca nu-s ignorant sau nebun. vezi ca nu-i istoria o relicva sau un apanaj destinat intelectualilor obositi? deja intrevad un scenariu unde liderii nostri vor oscila, vor fi indecisi, asteptand sa vada unde vor inclina sortii victoriei. stiu ca nu crezi dar sper ca daca e vreo entitate care transcende egoismul uman, chiar dac-o fi sa fie vreun quark, sa ne ajute pe toti

  • Robin Molnar 27 august 2013 la 19:06 - Raspunde

   Ursul nu joacă de bună voie, iar spaniola nu este chiar imposibil de învățat. Cred că nici portugheza.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.