De-Click.ro: zău că este dubios

La zece ani de la începerea lucrărilor de construcție a hidrocentralei sub-pământene de pe cursul râului Jiu, Călin Dejeu și De-Click.ro au început o campanie de luptă împotriva acestei lucrări care astăzi este aproape de final.În acest context, când au trecut zece ani și s-au cheltuit sute de milioane de lei, zău că este dubios ce se întâmplă. Adică, băieții!, zece ani de zile ce ați făcut?

Apoi, da, 500 de metri din albia râului Jiu arată cam urât, dar nu mai urât decât, de exemplu, albia râului Jieț, lângă Petrila, de unde s-a exploatat piatră. Acolo de ce nu săriți cu gura? În alte părți de ce nu săriți? Altfel spus, de ce nu protejați și râurile pe/ pentru care nu s-au cheltuit sute de milioane de lei?

Revenind, acolo unde filmează ei, zona arată urât, pentru că este un șantier. Când va fi baraj, va arăta mai frumos. Da, probabil că migrația păstrăvului va fi afectată în mod negativ. OK, peștii au zeci de kilometri de amonte în care să se scalde, respectiv o sută și ceva de kilometri de aval, nu este ca și cum am vorbi despre râul Olt, deși și acolo este pește din belșug.

În fine, care este logica să începi să plângi la zece ani de la începerea lucrărilor? Ca să ce? De asta zic…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.