6 Comentarii

 1. Xtall 03 ianuarie 2015 la 23:04 - Raspunde

  Nu prea poți sa blamezi pe nimeni, fiindca nici nu se știe pentru ce au stat oamenii la cozi.
  fiecare a avut motivele lui pentru care l-a votat pe Johannis.
  De ex. pe Macovei eu am votat-o ptr. chestia cu biserica 😛 , vreau sa dispară delapidarea aia de la buget si intoxicarea din educatie, sau cel putin sa nu o mai suport eu, n-am votat-o ca se numește Macovei.
  Am observat si o chestie, la treburi de astea nici nu se dorește sa se afle (ca se poate afla lejer prin niște referendum-uri), ii îngrozește cumva pana si ideea, se mai fac si manevre la maxim sa nu existe asa ceva.
  Ori faptul asta spune ceva, oamenii au votat exact pentru ceea ce cer.

 2. Xtall 03 ianuarie 2015 la 23:23 - Raspunde

  Abordarea corecta dupa mine ar fi, hai sa aflam odată dacă e asa.
  Dorește, e dispus cineva sa afle ?
  Daca nu e nimeni dispus, îmi pare rău, dar nici nu poate fi vorba de verticalitate, inteligență dau principii…

 3. Alina M 03 ianuarie 2015 la 23:53 - Raspunde

  Una dintre marile mele dezamăgiri este că cei interesați de un mediu mai curat sunt foarte vocali în războiul lor contra companiilor canadiene și americane în timp ce nu sunt deranjați deloc de cele rusești care poluează inclusiv cu cianuri.

  Acesta este și motivul pentru care cel puțin în perioada următoare nu am de gând să susțin vreo campanie verde: nu mai pot deosebi îngrijorările reale de propaganda celor care nu-i lasă pe alții să polueze ca să poată polua ei.

  • Xtall 04 ianuarie 2015 la 00:33 - Raspunde

   Nu are cum sa fie adevarat.
   Ce rezoluții/legi s-ar efectua la poluare, s-ar aplica implicit si rușilor.
   E aberant de presupus ca rusii ar fi favorizați sa încalce legea.

   Toate afacerile astea au fost făcute pe baza unei politici de imagine (părerea mea), pe rusi i-au băgat subțire fără sa se știe si fără sa se bată toba deloc, iar pe ceilalți i-au băgat intenționat în vizorul populatei.
   De ce ? fiindca se cunoaste următorul fapt – noi suntem aproape genetic contra rușilor, sub nici o forma noi n-o să-i înghițim vreodată.
   Băgându-i numai pe americani la înaintare, orice protest contra lor (deși practic nu e contra lor) creează o imagine foarte speculata (si nu numai la noi) ca protestatarii ar fi, cum altfel decât cu rusii (ești contra americanilor, automat ești cu rusii)
   Cred ca s-a mizat mult pe faptul ca nu vor putea fi proteste datorita asociației cu rusii, e foarte convenabil si ingenios gândit, problema se duce pe alte treburi decât cele reale. Practic vorbind, daca spune cineva de poluare, imediat i se intoarce, aaa tu esti cu rusii :D, si esența – a dispărut din discutie problema poluării.

   • Alina M 04 ianuarie 2015 la 12:14 - Raspunde

    Nu vorbesc de legi, vorbesc de faptul că nu am auzit niciun ONG și nici oameni de rând să fie deranjați de faptul că rușii exploatează cu cianuri la Baia Mare. De asemenea, informații că rușii au finanțat protestele de la Pungești au apărut din mai multe surse. Ca să nu mai zic că unii dintre organizatorii de proteste dau Rusia ca exemplu eco.

    Eu sunt de părere că România nu ar trebui să exploateze resurse, ci să le cumpere ieftin din alte țări și să exporte produse finite și servicii din care să câștige mult mai mult. Nu mă interesează din care țări, poate să fie și Rusia dacă între timp renunță la practicile șantajiste, dar nu sunt de acord cu ipocrizia, inconștiența celor care sunt anti RMGC și anti Chevron, dar care nu au o problemă cu accidentele ecologice provocate de ruși acolo unde exploatează deja.

    • Xtall 04 ianuarie 2015 la 18:47 - Raspunde

     Eu de exemplu habar n-am de Baia Mare, numai de pe vremea lui ceașcă știu ca acolo se lucra cu plumb sau extrăgeau plumb, cunosc doar reputația zonei, era vestita ca o zona unde numărul persoanelor intoxicate cu plumb era enorm.

     Cat despre eco, n-am auzit pe nimeni dintre ei sa dea drept exemplu pe rusii, din contra, americanii sunt dați drept exemplu, numai acolo sunt exploatări cu vechime si normal ca acolo interesează cel mai mult ce se intampla, mai nou si statul New York a interzis fracturarea.
     Care e motivul ? Cum de la noi nu interesează pe nimeni ? care e motivul si misterul de nu se fac dezbateri publice cu specialisti?
     Asigurările unui guvern, care știe el ce face, sau nu e treaba nimănui sa ii pună la îndoială calitățile, nu incalzesc si nici n-o sa convinga vreodată pe cineva.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.