La naiba, poate că îmi fac prea multe griji!

La naiba, poate că îmi fac prea multe griji! Poate că ar trebui să mă opresc cumva din trăit modern, să mă duc în peșteră și să vânez lilieci, sau ceva de genul. Și, poate, statul ar trebui să mă ajute să nu-mi mai fac prea multe griji.

Poate că îmi fac prea multe griji, când am grijă să plătesc mai mult pentru mâncare românească de calitate, pe produse de igienă de calitate, pe haine românești de calitate, pe un stil de viață cât decât echilibrat și sănătos…

În fond, locuiesc în Cluj, iar șansa de a fi călcat de o mașină pe trecerea de pietoni este destul de mare. Sau muncesc și duc o viață activă. Multe accidente li se întâmplă oamenilor activi. Plus că leneșii trăiesc mai mult fiindcă nu se consumă, în timp ce eu mă agit și mă implic. Și nu mi-e frică nici să zbor, nici să merg cu mașina, doi factori numaidecât agravanți ai neșansei de accident mortal.

De asemenea, am fumat timp de un deceniu, deci sănătatea mea este sub-optimă. Și pe măsură ce slăbesc, toxinele acumulate în organism în timpul fumatului se eliberează în organism odată cu arderea grăsimii, iar acesta nu este un lucru bun.

Poate că îmi fac prea multe griji privind toxicitatea foliei de aluminiu când gătesc într-o tavă de tefal. Poate că, totuși, îmi fac prea multe griji cu îmbătrânirea frumoasă, când vecinul din față este proaspăt eliberat și se ține de dubioșenii.

Nu știu, poate părea absurd, dar cred că îmi fac prea multe griji, trăind în împuțiciunea atmosferică a unui modern oraș aglomerat, după ce în prealabil am trăit în Valea Jiului, un loc ce-și schimbă aerul de două ori pe an, prima dată fiind când bate crivățul din Siberia și unde avem o termocentrală și mii de sobe pe lemn și cărbune.

Poate că îmi fac mult prea multe griji, în efortul meu de a trăi sănătos, când legumele pe care le mănânc fie sunt injectate cu chimicale, fie sunt modificate genetic, fie sunt stropite cu te  miri ce substanțe interzise încă de acum 50 de ani, când carnea pe care o consum este de la niște animale care n-au mai mâncat sănătos de mai bine de 100 de generații, căci porcul modern se hrănește cu petrol prelucrat, și când nici măcar pâinea nu se mai fabrică după rețeta pe care am învățat-o la grădiniță.

Cine știe, poate că îmi fac prea multe griji căutând să cumpăr produse românești care nu sunt vopsite cu tot felul de substanțe toxice, când detergentul de vase este foarte caustic iar apa îmi este plină fie de clor, fie de sulfați, nitrați, sulfiți, alți radicali și alte porcoșenii.

Poate că îmi fac prea multe griji când, la restaurant fiind, îmi dau seama că mâncarea delicioasă și complet lipsită de proteine îmi este servită în farfurii din lut chinezesc radioactiv, spălate cu cel mai ieftin detergent și, după noroc, clătite bine sau nu.

Spuneți și voi, nu-mi fac prea multe griji? N-ar trebui statul să intervină să nu-mi mai fac atâtea griji?

16 Comentarii

 1. sandman 16 septembrie 2011 la 18:15 - Raspunde

  Adica sa te eutanasieze ca sa nu te mai chinui? :))

  • Robin Molnar 16 septembrie 2011 la 19:11 - Raspunde

   Nu, nu, nu, să reglementeze chimicalele și prostiile.

 2. joita lucian 16 septembrie 2011 la 20:09 - Raspunde

  Mai bine ii punem pe alesii nostri ca si asa majoritatea sunt primate!

 3. Ana 16 septembrie 2011 la 20:57 - Raspunde

  tava de tefal

  Ce e aia? Poate voiai sa zici tava de la Tefal…

  Nu-ti fa griji. Ceva o sa te omoare. Si in momentul ala n-o sa-ti mai pese ce anume.

  • Robin Molnar 18 septembrie 2011 la 22:35 - Raspunde

   Acum nu numai Tefal fabrică așa ceva.

   • Ana 18 septembrie 2011 la 23:27 - Raspunde

    Uoff… “de la Tefal” sau “de teflon + aluminiu”. Imi suna aiurea “de tefal”…

    Stiu, is groaznica. Asta mi-a zis si tati cand l-am frecat ca de ce se exprima cu “puteti sa va uitati in calculator” ca mie imi suna ca parca vrea sa puna persoana cu care vorbeste sa crape calcu’… 😆

    • Robin Molnar 19 septembrie 2011 la 19:37 - Raspunde

     Nu ești groaznică, nu spune asta. 🙂 Ești doar riguroasă, ceea ce este o calitate.

 4. TNH 16 septembrie 2011 la 21:53 - Raspunde

  Tavă de teflon? Da, dăunează sănătății. Inoxul la fel, aluminiul la fel, plasticul la fel. Eu zic să mănânci doar crudități și să le servești doar din vase din lemn, cu tacâmuri din lemn.

  • Robin Molnar 18 septembrie 2011 la 22:36 - Raspunde

   Păi da, și toate trebuiesc spălate doar cu apă de izvor de munte, eventual cu rouă sau apă de ploaie…

 5. TNH 16 septembrie 2011 la 21:57 - Raspunde

  Of, ce amețită sunt! Am uitat că există vasele romane pentru preparat mâncarea. Și străchinile și platourile din lut.
  Numai că pentru asta trebuie să dai o fugă până la Horezu sau până la Corund. De obicei prin orașe se găsesc doar rebuturi supraevaluate.

  • Robin Molnar 18 septembrie 2011 la 22:37 - Raspunde

   Da, ar fi ceva. La ele mă gândesc și eu. 😀

 6. ciresica 16 septembrie 2011 la 22:28 - Raspunde

  Daca vrei sa o duci bine iti iei o casa si iti cresti singur legumele si fructele. Iti iei si o vaca, cateva gaini, oaie, cal si alte celea si gata 🙂
  Eu una nu imi fac griji. Am uneori norocul sa merg acasa si sa mananc mancare atat de sanatoasa incat ma sperii: carne de la tara, legume crescute in gradina, etc. Trec printr-o cura de fiecare data cand sunt acasa. Si ma simt asa de biiiiiiiineee!!!

  • Robin Molnar 18 septembrie 2011 la 22:39 - Raspunde

   Da, chiar ești norocoasă. =))

   • ciresica 18 septembrie 2011 la 22:42 - Raspunde

    😀 stiu!!! abia astept sa merg acasa si sa ma delectez cu bunatati 😀

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.