Marea a înflorit în Australia
După părerea mea, ar trebui studiat mai profund acest fenomen, întrucât este posibil ca acesta să fi apărut din cauza creșterii temperaturii apei. Dacă, de exemplu, algele roșii trăiesc la adâncimi mici, ținând cont că în Australia este vară, fenomenul este unul cât se poate de natural și de firesc. Este posibil, pentru că apa mării filtrează spectrul luminii începând cu culoarea roșu.
Dacă, din contră, algele roșii trăiesc în adâncime, de exemplu la adâncimea la care apa filtrează complet toate spectrele de lumină în afară de albastru, nu știu la ce adâncime, poate 40 – 50 de metri, iarăși este natural.
Dar dacă algele roșii trăiesc la adâncimi mari, unde temperatura este mică, atunci o creștere semnificativă, de câteva grade Celsius, a temperaturii apei ar putea determina acest fenomen.
Amu, dacă Sydney ar fi fost într-o zonă vulcanică, aș fi zis că este posibil ca acest fenomen să se datoreze unei eliminări masive de minerale ce precede o erupție vulcanică majoră. Dar, cum Sydney nu este într-o zonă periculoasă din acest punct de vedere, s-ar putea ca o altă cauză să fie schimbarea rutei și a temperaturii Curentului Ecuatorial de Sud – curent oceanic cald – ce trece prin zonă, ceea ce este înspăimântător.
La fel de bine ar putea fi doar o creștere accidentală moderată localizată în acel golf, deci n-am avea de ce să ne facem griji. Oricum ar fi, avem nevoie să știm ce se întâmplă.
Dar oare se va cerceta așa ceva?
Amu, dacă Sydney ar fi fost într-o zonă vulcanică, aș fi zis
…Sydney NU e într-o zonă vulcanică!? Nici măcar foarte aproape de una? 😛
~Nautilus
Este relativ aproape de Cercul de Foc al Pacificului. Plus că Australia are și câțiva vulcani. Deci e cam la limită, nu știu ce să zic…
Sunt cativa vulcani in zona insa nu as baga mana-n foc ca asta e motivul..Ar fi interesanta o cercetare amanuntita.
În zonă înseamnă câteva sute bune de kilometri.