Sarmizegetusa Regia

În weekendul 8-9 Iunie 2013, am avut deosebita plăcere de a vizita județul Hunedoara, nu în calitate de petroșenean, ci de blogger pornit – în grup – să descopere frumusețile județului, ocazie cu care am ajuns și la situl arheologic Sarmizegetusa Regia din Munții Orăștiei.

Mi-am dorit mult să ajung la Sarmizegetusa Regia, dar niciodată nu mi-am putut, benevol, aloca suficient de mult timp încât s-o fac și pe asta, așa că m-am bucurat mult când m-am văzut la poarta cetății acesteia atât de importante pentru noi, cred că singurul loc de pelerinaj la care ar trebui să vină, măcar o dată, fiecare român.

Din păcate, vremea a fost rea și o furtună ne-a întrerupt vizita, așa că n-am apucat să imortalizez decât o parte din situl arheologic. Chiar și așa, sper să vă placă fotografiile.

Ca și notă de final, uitasem că n-am pus și aceste fotografii de la #vizitainhd până alaltăieri, când m-am trezit cu ele-n gând, așa că m-am uitat pe Flickr și, cum nu le-am văzut, mi-era evident că nu le-am pus, așa că m-am ocupat de ele, negreșit.

Vizită în HD 2013 a fost un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgău şi HD Travel. Proiectul este susţinut de Primăria Oraşului SimeriaAgenţia de turism TOC InternaţionalBest Hotel HunedoaraCred ONGCastelulCorvinilorHD.roWebbusiness.ro. Partener media: săptămânalul REPLICA.

P.S. După ce ne-am rupt mașinile pe acolo, cei de la Consiliul Județean l-au reparat. Tot e bine, că afluxul de turiști este impresionant: 10,000 în trei luni. Dacă traseul ar fi marcat mai bine, ar veni și mai mulți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.