Aşa da! Să-i întindă pateul, zic!

Ştiu că filmuleţul cu profesoara care a lovit un poliţist, astfel încât acesta i-a răspuns, foarte legitim dealtfel, cu aceeaşi monedă, a făcut deja înconjurul internetului, dar vreau să îl am şi aici pe blog, pentru referinţe ulterioare, că mi-e mai la îndemână.

Consider că poliţistul a făcut ceea ce trebuie, aplicând o măsură administrativ – corectivă (sau, mai popular, dându-i o palmă de liniştire). Mai mult, cred că asta trebuia să şi facă, conform fişei reale a postului (nu mucii ăia din ciorbă de pe hârtie): adică să preia controlul situaţiei de la isterica aia violentă, pentru dezamorsarea situaţiei.

Mai mult, nu cred că femeia respectivă are dreptul să facă pe victima, pentru că drepturile vin, în mod normal, după ce îţi asumi anumite obligaţii iar, vizavi de situaţia respectivă, dreptul de a nu fi bătut de poliţie vine după ce-ţi asumi obligaţia de a te comporta decent cu omul legii.

Ca atare, cred că i-a făcut bine şi, sincer, cred că a fost excesiv de milos, întrucât, aşa cum spuneam şi aici, eu aş fi luat-o şi la secţie, la un pahar de dosar penal pentru ultraj. Mai mult, dacă tâmpita aia a ridicat mâna la un om al legii cu atâta nonşalanţă, vă daţi seama că n-ar fi avut nicio problemă să-şi lovească colegii sau elevii…

Cred, aşadar, că s-a făcut dreptate şi că poliţistul nu numai că şi-a făcut datoria, dar a dat un exemplu pozitiv de cum trebuie reacţionat în astfel de cazuri! Cum era să meargă omul bătut acasă că aşa a vrut proasta? Nu, omul merită o promovare pentru decizia, curajoasă dealtfel, de a o trosni! Nu cred, uitându-mă la faţa lui, că e genul de om care loveşte femeile. Or, fapta la care a fost supus l-a forţat. Şi nu cred că i-a căzut prea bine la stomac să o facă. Dar a făcut-o, pentru a dezamorsa situaţia. Eu nu cred că aş fi avut tăria de caracter să o fac. Sincer.

P.S. Ştiţi de ce a făcut poliţistul pauza aceea înainte să o lovească? Pentru a-şi recăpăta controlul, că altfel o culegeam şi acum cu făraşul de pe jos, bucăţi – bucăţele. Se vede şi din reacţia echipei de filmare că atacul proastei a fost neaşteptat şi violent. Omul legii s-a gândit că mai bine se abţine puţin decât s-o omoare. Just. Proasta să zică mersi că a scăpat doar cu o palmă.

4 Comentarii

 1. xtall 15 februarie 2010 la 20:32 - Raspunde

  Cadea de papagal de nu facea nimic.
  Dar o sa iasa show cu etnii la sigur (are clasa in ea).
  [b]DISCRIMINARE[/b] =D

  • Robin Molnar 16 februarie 2010 la 01:59 - Raspunde

   =D Întâi o să fie show-ul ăla cu ultraj-ul. =D

 2. Mihai Todor 16 februarie 2010 la 06:31 - Raspunde

  Stau și mă gândesc cât de ușor e să ajungi cadru didactic în România… Ignorând cerințele de pregătire profesională de care trebuie să dispună orice profesor, acesta nu este comportament de persoană care să aibă cunoștințe de pedagogie. E chiar trist când vezi ce persoane ajung să \”educe\” noua generație.

  • Robin Molnar 16 februarie 2010 la 14:38 - Raspunde

   XD Trist, dramatic, p-acolo. Mi-e greu să văd cum va arăta ţara asta peste 50 de ani. XD

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.