Frumusețea are mai multe ipostaze

Nu știu cum de am uitat, dar frumusețea are mai multe ipostaze. Frumusețea poate fi un “Bună ziua” spus frumos și cordial, frumusețea poate fi o discreție galantă, când cineva vorbește la telefon, frumusețea poate fi o privire care iartă, nu ceartă sau frumusețea poate fi o șoaptă care nu se rostește, dar se intuiește.

Frumusețea poate fi să-l tratezi pe omul cu care vorbești cu toată bunăvoința inimii tale, poate fi vorba de încurajare neașteptată, poate fi o vorbă bună rostită din senin, frumusețea poate fi curajul de a-i privi pe oameni în ochi și de privi spre ei când le vorbești.

Frumusețea poate fi un gând bun nerostit, sau poate fi un gest simplu și drăguț, deși aproape insignifiant, frumusețea poate fi ciocolata pe care ești dispus s-o împarți sau perna pe care ești dispus să-ți așteri capul ca un altar al unui gând către cineva drag, frumusețea poate fi iubirea și compasiunea și acceptarea și înțelegerea și tot ceea ce ne-ar putea, vreodată, ca oameni uni.

De ce, totuși, suntem atât de grotesc de urâți?

6 Comentarii

 1. Roates Adriana 03 aprilie 2012 la 12:21 - Raspunde

  Era o fraza celebra : “the Earth will know peace when the power of love will overcome the love of power!”

  • Robin Molnar 09 aprilie 2012 la 08:53 - Raspunde

   Când o zbura porcul, La anul și la mulți ani!, de Paștele Cailor…

 2. joita lucian 04 aprilie 2012 la 10:57 - Raspunde

  Frumoasa definitia ta artistica a frumusetii….esti un mare graitor despre frumuseti…esti bun de politician…! ca zici bine!:)

 3. ciresica 04 aprilie 2012 la 20:14 - Raspunde

  Pentru ca am inceput sa devenim superficiali la suprafata. Cati dintre noi mai apreciem gesturile simple?
  Cand fizicul a ajuns sa conteze mai mult decat sentimentele, decat inteligenta… sa nu te mai miri de ce am ajuns sa fim atat de urati.
  Spune-mi cand ai vazut ultima oara un reportaj la tivi care sa nu vorbeasca despre silicoane, papusi barbie si alte grozavii din astea? Cand o sa incepem sa ignoram astfel de subiecte atunci o sa ajungem sa ne pese mai mult de un simplu, dar sincer “buna ziua”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.