Bucurie

BUCURÍE, bucurii, s.f. 1. Sentiment de mulțumire vie, de satisfacție sufletească. ♢ Loc. adv. Cu bucurie sau cu toată bucuria = (foarte) bucuros. 2. (Concr.) Ceea ce bucură pe cineva. – Bucura + suf. -ie.

Ia să vedem:

Senatorul PC Mircea Banias a declarat îl bucură trimiterea sa în judecată de către DNA pentru că va putea să îşi probeze nevinovăţia în instanţă, el adăugând că DNA este “un instrument care intervine în viaţa politică a ţării”, potrivit Mediafax.

Sursa

Da, sunt convins că urmărirea de către DNA este cea mai bună metodă de a-ți proba nevinovăția în țara asta. Și sunt convins că dumnealui de bucură de ea, cum se bucură deținuții de interzicerea violurilor din penitenciare, sau cum se bucură satele de leproși când nu mai ajunge la ei mașina de pâine…

Da, cred că se bucură cum se bucurau și intelectualii siliți la canalul Dunăre – Marea Neagră, de crăpa inima în ei de bucurie, sau se bucură precum echipajele de baleniere, când s-a interzis vânatul de balene…

Vizavi de partea a doua a declarației sale, așa este. DNA intervine în viața politică a țării, cum și poliția intervine în viața publică, atunci când legea o impune și, uneori, chiar mai rar… Dom’ne, până și SMURD intervine în viața politică a țării, cum și cetățenii intervin și tot. Nu e nimic de văzut aici, doar sună bine la proști.

În fine, domnul Mircea Banias (ce nume predestinat!) nu este căutat la măsele pentru că a participat la o serbare de Crăciun alături de niște persoane cu nevoi speciale, ci pentru că le-a furat altora Crăciunul.

Jingle gratii și zăbrele,
Jungle all the way!
Oh, what fun it is to ride
In a dubă cu blindaje
Și pistoale – automate…
Spune-mi, regreți fapta, frate?
Spre Jilava, dragii mei!

2 Comentarii

  1. joita lucian 04 aprilie 2012 la 10:52 - Raspunde

    vrajeala de parlamentar….! dragute versuri..ce sa zica si el..!:))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.