Idei pentru oamenii care țin la animale

Vine vara (acest articol a fost programat în Februarie, când la Cluj erau doar 4 grade Celsius) și poate ar fi o idee să ajutăm animalele să se ferească de caniculă. Astfel, de pe un site australian (când, în Februarie, la ei era vară) am preluat și eu câteva idei:

1. Lăsați vase cu apă pe afară. Pentru păsări, de exemplu, sunt suficiente farfurii cu apă lăsate la umbră și puse la înălțime, astfel încât păsările care vin să bea apă să fie ferite de prădători. Dacă puneți boluri cu apă, puneți și niște crengi înăuntru, astfel încât păsările care alunecă de pe marginea bolului să poată, totuși, ieși.

2. Băgați pisicile și câinii în casă, dacă este posibil, sau asigurați-le un spațiu ventilat. Nu este o rușine să tragi un ventilator în șură și să bagi animalele acolo.

Cele două idei au fost extrase din cele prezentate în articolul australian și au aplicabilitate și la noi. Dar mai sunt:

3. Poate că proprietatea este îngrădită cu gard. Dacă este vreo latură expusă, astfel încât animalele sălbatice să nu trebuiască să sară vreun gard, puneți niște apă într-un lighean mai mare, tot cu crengi, ca să ajutați animalele care trec pe acolo.

4. N-ar strica să udați cu furtunul și verdeața de dincolo de gard, ca să creeați un mediu mai răcoros.

5. Dacă faceți cele de mai sus, nu lăsați câinii liberi, astfel încât să nu sperie animalele pe care încercați să le ajutați.

Dacă mai aveți și voi alte idei, vă rog să le împărtășiți și cu noi!

1 Commentariu

  1. Zaga 02 iulie 2016 la 17:57 - Raspunde

    Eu stau la peste plus 40 C frecvent, cu o medie mai-octombrie la peste 35…se recomanda sa nu scoti pet-ul afara ca arde tot…sunt dog(cat) socks for hot pavement…daca cumva iesi si il lasi in masina chiar si cu geamurile deschise risti o amenda de numa sau jail si iti confisca si pet-ul…in magazine la shopping mai peste tot sunt acceptati cainii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.