13 Comentarii

 1. Corina M. 04 ianuarie 2012 la 10:10 - Raspunde

  Am scris si sters de multe ori. Conchid: mai bine nu comentez de data asta :))

 2. Mircea C. 04 ianuarie 2012 la 10:57 - Raspunde

  Oare cum ar fi daca un elev ar scrie la o lucrare recenzia de mai sus, in loc de comentariile pretioase ale vreunui critic literar (care de obicei se invata pe de rost) 🙂 . Cred ca ai vrut sa te razbuni pt anii de insusit genul ala de savantlacuri erudite care trebuie debitate cand faci “oficial” analiza unei opere literare.

  Astept cu interes si alte capodopere pe masa de disectie 😀

  • Robin Molnar 06 ianuarie 2012 la 08:19 - Raspunde

   Mie chiar mi-a plăcut romanul. L-am citit de cinci ori. =))

 3. TNH 04 ianuarie 2012 la 20:23 - Raspunde

  Când eram în liceu și a trebuit să citesc Enigma Otiliei, nu m-am prins ea că și-o trăgea cu Pascalopol. De fapt, n-am înțeles nimic din romanul acesta plictisitor până la moarte. Acum că am mai trecut prin viață, poate că l-aș înțelege dacă l-aș reciti, numai că n-am dispoziția să stau să analizez ce a vrut să spună autorul, așa că îi zic pas, definitiv.

  Pentru mine, Enigma Otiliei e un roman de tipul “un urs croșeta apă minerală într-un copac”. Poate de-aia nici nu citesc mizerii tabloide.

  • Mihai Todor 05 ianuarie 2012 la 20:52 - Raspunde

   Încă una din lungul șir de cărți care ți-s băgate pe gât în timpul școlii. Eu am “scăpat” citind doar un rezumat și un comentariu la această “măreață capodoperă”. Mare o fi ziua când vor pricepe odată cei care fac programa școlară că nu toată lumea apreciază aceleași cărți ca și ei… De asemenea, nu văd de ce e nevoie ca toată populația țării să știe să redacteze comentarii literare.

   • TNH 05 ianuarie 2012 la 21:55 - Raspunde

    Mi se pare că nu era în programa pentru bac. Oricum, n-am învățat niciun comentariu literar, niciodată. Despre operele interesante era mereu simplu să povestești, dar celelalte erau pedepse pentru crime din altă viață, probabil.

    Eram pregătită să pic bacul la română, dar singurul strop de noroc atunci a apărut: pe varianta care a picat în anul ăla nu era deloc Eminescu-cel-care-cânta-iubirea (care totuși nu ar fi fost atât de nasol ca Hortensia Papadat Bengescu sau țigăncile lui Eliade). Și așa am luat 9 și un pic fără să învăț niciun comentariu. How cool is that?

    • Mihai Todor 06 ianuarie 2012 la 02:34 - Raspunde

     La noi era în manualul alternativ (cu care m-am șters undeva) și probabil era și în programă. Dacă nu mă înșală memoria, putea să ne pice și la BAC (noroc că ne-a picat Ion, la care măcar eram în cunoștință de cauză, dacă nu ne-ar fi lăsat să copiem ca în junglă). Oricum, vrând-nevrând, tot trebuia să îți bați capul cu această “măreață capodoperă”…

     PS: Dar ce ți-a picat la BAC? 🙂

  • Robin Molnar 06 ianuarie 2012 la 08:22 - Raspunde

   Mie mi s-a părut plăcut de citit.

 4. Joita lucian 05 ianuarie 2012 la 09:50 - Raspunde

  RObin..ce ai savurat de sarbatori …de dai cu articolele astea cu iz…!

 5. andonee 27 iunie 2012 la 16:28 - Raspunde

  mi-e mia plaqt fff mult dar sfarsitul cand isi aminteste felix prima oara cand a venit si a raspuns costache si a zis ‘aici nu sta nimeni’ ma lasat gata … am plans fratilorr:(( de ce a plecat q pascalopol de ceeee????

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.