Pitoresc românesc

Hai că trăim într-o țară cel puțin hazlie. 30 – 40 de cenți știuletele de porumb, exportăm mai multe citrice decât fructe autohtone și alte nenumărate exemple. Totuși, azi mai vin cu un exemplu de pitoresc cultural românesc absolut demențial.

Astfel, azi m-am dus la o farmacie să-mi iau niște suplimente minerale (magneziu, zinc) și acolo aveau un aparat din ăsta performant de măsurat înălțimea și greutatea, cu fisă. Dau un leu, mă măsor pe cele două axe și primesc o foaie cu rezultate. Cam așa:

Pitoresc românesc: horoscopul trecut la rezultatele măsurărilor medicale (greutate și înălțime)

Pitoresc românesc: horoscopul trecut la rezultatele măsurărilor medicale (greutate și înălțime)

No, m-a pufnit râsul instantaneu citind rezultatele (vom vorbi imediat despre cele medicale) când am ajuns la rubrica Horoscop. Ahahahahaha. Voi vă dați seama cât de pitorească este patria asta dacă vizavi de rezultatele medicale este trecut horoscopul? Ce-o fi fost în capul celor care au făcut designul coșmeliei? E ca și cum ai da lucrare la fizică, ai lua trei dar profesorul te-ar consola: lasă, nu fii trist că repeți anul, Mercur se Aliniază cu Jupiter în Pești și…

4 Comentarii

 1. TNH 07 iunie 2011 la 17:57 - Raspunde

  Eu am văzut la mine în sat o farmacie cu aparat de-ăsta în urmă cu 3-4 ani. L-am testat de câteva ori și de fiecare dată îmi dădea bun sau excelent la rubrica de sănătate/dragoste/bani. Așa erau setările. Îmi pare rău că am stricat câteva fise de 50 de bani, dar nu m-am putut abține, crăpam de curiozitate să știu dacă am sau nu dreptate.

  • Robin Molnar 08 iunie 2011 la 10:20 - Raspunde

   Aha, deci horoscopul are două stări: bun și excelent. =)) Deci dacă stau bine cu sănătatea, conform horoscopului, fiind într-o farmacie, de fapt e super-nașpa… :)) Doamne – ferește!

 2. Mihai Todor 08 iunie 2011 la 18:36 - Raspunde

  “Ce-o fi fost în capul celor care au făcut designul coșmeliei?” – O doza buna de umor negru, probabil 😀

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.