Știri pseudo-pozitive

Apropo de articolul precedent, mi-am dat seama care este problema: știrile negative ne sunt prezentate într-un mod excesiv de negativ. Astfel, după cum veți vedea în continuare, știrile negative pot fi prezentate și într-un mod pseudo-pozitiv, cam așa:

 1. Cultură, umanitate, pierdere...

  Cultură, umanitate, pierdere…

  Președintele I.C.R., domnul Andrei Marga, a aprobat pentru acest an un număr de zero proiecte la care să participe instituția pe care dumnealui o conduce. Astfel, prin haosul creat, s-au obținut niște ușoare economii la bugetul de stat.

 2. România a mai obținut încă o amânare de intrare în spațiul Schengen, după negocieri intense avute în special cu Marea Britanie și Olanda. Oarecum mândru de această reușită răsunătoare, co-președintele alianței Nedreptate și Neadevăr, un oarecare Crin, a declarat că: “fontul textului este mic” și că “trebuie să-și pună ochelarii să citească” Raportul pe Justiție. Vestea și mai bună, desigur, este că, dacă tot își pune ochelarii, s-ar putea să poată citi și legea bugetului de stat din acest an.
 3. În altă ordine de idei, cercetătorii de la CERN au descoperit Bosonul Higgs, particula lui Dumnezeu. Este un pic mai mare decât bugetul pentru investiții dintr-o țară tristă, plină de umor.
 4. BOR a obținut, în anul fiscal 2012, un profit mai mare decât McDonalds România. Asta arată cât se poate de clar că, dacă ar fi să comparăm niște sandvișuri dubios-rahitice cu neaoșa fasole cu ciolan și aghiazmă ori sărmăluțe-n foi de viță nobilă cu vin fiert, mâncarea scumpă și proastă chiar n-are niciun Dumnezeu.
 5. Luna pe lac

  Luna pe lac

  NASA a dat astăzi publicității o fotografie cu un nou ansamblu făcut de om, vizibil cu ochiul liber de pe Lună. Este vorba despre o coadă de la o secție de votare din Teleorman.

 6. Rămânem în sfera astronomiei, și aflăm că ESA a publicat un document inedit, în care se calculează că suma mai multor găuri negre din bugetul economiei este egală cu zero, adică nu doar că nu se fură, dar nici nu se ia din altă parte ca să se acopere.
 7. Pe final, încheiem și c-o veste bună: programul de management privat la societățile de stat a intrat în ultima fază: dacă până acum tot ăia conduceau aceleași instituții, acum respectivii vor primi și acte pe ele și vor putea, deci, să le lase moștenire, în caz de scandal politic.

Deh, noi să fim sănătoși!

4 Comentarii

 1. Nell 31 ianuarie 2013 la 14:05 - Raspunde

  :)) M-ai amuzat.

 2. ocsike 02 februarie 2013 la 09:49 - Raspunde

  Plin de optimism articolul acesta :)))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.