Abdullah al Arabiei…

Regele Abdullah al Arabiei Saudite are patru fiice. Are mai multe, dar de interes pentru povestea noastră sunt cele patru fiice avute cu Alanoud Al Fayez (fostă soție a acestuia): Hala, Jawaher, Maha și Sahar.

Ei bine, cele patru prințese sunt ținute în arest la domiciliu întrucât acestea cred că toată populația Arabiei Saudite, și în mod special femeile, ar trebui să trăiască în libertate.

Astfel, printr-un interviu realizat folosind corespondența privată (scrisori), mesajul lor (parțial) este cam așa:

Situația noastră curentă: înfometarea forțată a început în 17 Martie 2014, când ni s-au interzis ieșirile noastre bilunare (în care, n.r.) să cumpărăm mâncare și apă. Intrăm în ziua 43. Nu doar că suntem sub arest la domiciliu, dar suntem și supuse unui regim de înfometare. Nu se permite accesul apei sau al alimentelor.

Am încercat să folosim servicii de livrare la domiciliu a apei și alimentelor, dar ei (paznicii, n.r.) au amenințat persoana (curierul, n.r.) cu închisoare, în cazul în care se va întoarce. (De asemenea, n.r.) N-am putea niciodată să acceptăm mâncare de la ei, deși n-au oferit, din cauza faptului că aceștia obișnuiau să ne pună sedativ în mâncare și apă, ca să ne țină sedate ani de zile.

Sursa

Nici nu știu, deci, cum poate fi calificat un om, un bărbat precum regele Abdullah al Arabiei care, dacă nu mă înșel, a fost invitat la toate marile întruniri internaționale ale lumii, de la decesul Papei Ioan Paul al II-lea, la Jocurile Olimpice de la Soci.

Ce fel de om, ce fel de bărbat, ar face una ca asta? Ce fel de societate tolerează așa ceva? Ce fel de oameni ar sta la masă cu așa ceva?

3 Comentarii

 1. Mihai Papuc 07 ianuarie 2015 la 02:42 - Raspunde

  “Ce fel de societate tolerează așa ceva? Ce fel de oameni ar sta la masă cu așa ceva?” Un răspuns (sau mai multe întrebări?) urmărind o situație similară – tot sultan, tot petrolist, tot prieten cu SUA: https://www.youtube.com/watch?v=ycpDV9LvgU0

  • Robin Molnar 07 ianuarie 2015 la 08:39 - Raspunde

   Da, la asta nu m-aș fi gândit niciodată.

 2. Nautilus 11 ianuarie 2015 la 10:22 - Raspunde

  Păi după câte se vede, arabul ăsta poate fi calificat drept un român ortodox.

  http://casajurnalistului.ro/cu-jumatate-de-inima/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.