Mulțumită Bosch, viitorul este – deja – aici

Fragment dintr-un comunicat de presă:

In anii ’80, Hollywood, „fabrica americana de vise”, a creat serialul de actiune „Knight Rider”, care prezenta un Pontiac Firebird Trans Am vorbitor pe nume K.I.T.T., care se conducea singur. Aproape 30 de ani mai tarziu, conducerea automata nu mai este o fantezie. „Pas cu pas, Bosch transforma stiintifico-fantasticul in realitate”, declara Dr. Dirk Hoheisel, membru al consiliului de administratie Bosch. Autovehiculele echipate cu tehnologia Bosch se pot conduce singure in anumite situatii, de exemplu in blocajele in trafic sau la parcare. Bosch isi va prezenta solutiile la Vehicle Intelligence Marketplace in cadrul targului CES din Las Vegas, care se desfasoara in perioada 6 – 9 ianuarie 2015.

Nu știu câtă lume este conștientă de importanța companiei Bosch în industria auto. Eu, de exemplu, având doar mașini nemțești, sunt obișnuit să-i văd în toate colțurile mașinii, și nu doar la sistemele electrice.

Revenind, cum mașina este o necesitate (din motive de CFR, autocare înghesuite și scumpe, drumuri proaste și lungi etc), nu un moft, cred că ar fi de bun augur să ajungem să dispunem de tehnologia care să le permită autovehiculelor să se conducă singure pentru că, prin ele, lumea va deveni și mai mică.

În fine, restul comunicatului de presă este aici, eu vreau doar să salut viitorul (pe când avioanele care se vor conduce singure?).

2 Comentarii

  1. Mihai Papuc 06 ianuarie 2015 la 17:06 - Raspunde

    “pe când avioanele care se vor conduce singure?”
    Asta se întâmplă deja în prezent – autopilotul de pe un avion modern poate controla majoritatea fazelor zborului: “Autopilots in modern complex aircraft are three-axis and generally divide a flight into taxi, takeoff, climb, cruise (level flight), descent, approach, and landing phases. Autopilots exist that automate all of these flight phases except taxi and takeoff. “ (sursa)

    • Robin Molnar 07 ianuarie 2015 la 08:39 - Raspunde

      Ah, desigur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.