Ai grijă ce-ți dorești, că poate ți se împlinește!

  • Olga Abdurashitova, Mariupol, Ucraina

Astăzi o să povestim despre Olga Abdurashitova, ucraineană, născută la 27 Noiembrie 1977, locuitoare în Mariupol, care în 10 Iunie 2014 l-a rugat pe Putin să o elibereze de sub armata ucraineană.

Partea bună este că dorința i s-a împlinit. Partea și mai bună este că prostia se plătește așa cum avea să afla și Olga, care a murit în timpul atacului cu rachete organizat de armata rusă asupra orașului-port Mariupol pe 24 Ianurie 2015, dimineața.

Partea proastă este că îndeplinirea dorinței Olgăi a dus la moartea și a altor oameni nevinovați (29 de morți în timpul atacului terorist, 100 de răniți, dintre care 50 în stare gravă și nu este sigur câți dintre ei vor scăpa).

Vreau să fiu foarte bine înțeles: fiecare este liber să-și dorească ce vrea! Cu condiția ca dorințele sale să nu includă măcelărirea oamenilor care vor altceva. Cum ar fi, de exemplu, să vină armata rusă și să-i omoare pe militarii ucrainieni care-și apără sărăcia și nevoile și neamul, că știm și noi cum este.

Ei, o chestie, totuși, nu-mi dă pace: Oare Olga și-a dat seama că moartea i-a venit de la Putin? Oare și-a dat seama, din direcția exploziilor, că Rusia a ucis-o? Asta presupunând că n-a murit pe loc, ci a mai raționat măcar câteva secunde?

Aș vrea, din povestea asta, să reținem un aspect foarte important: Nu-ți dori moartea altora! Nu-ți dori război. Războiul ucide nediscriminatoriu.  Buni, răi, tineri, bătrâni, bărbați, femei, civili, soldați, nimeni nu scapă, nimeni nu este în siguranță.

Pacea fie cu voi!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.