Brexit

Ieșirea Regatului Unit din UE reprezintă o șansă istorică pentru Estul Europei de a face niște bani. Niște foarte multi bani. Să explic de ce.

În UK, cel puțin 10% din economie constă în oferirea de servicii către UE. Practic, Londra trăiește din banii UE prin aceea că majoritatea banilor sunt din companii europene sau cu interes în UE. Ceea ce va face ca sediile companiilor cu interes în UE să se mute din Londra în Dublin, numai că Irlanda este o țară prea mică pentru a putea prelua toată greutatea migrației economice, ceea ce ne introduce și pe noi în schemă.

Desigur, este improbabil că sediile din Londra ale unor companii se vor muta în București, dar este probabil ca sediile să se mute din Londra, iar sedii secundare să fie deschise pe întreg cuprinsul Europei, pentru a putea prelua nevoia de oameni și specialiști.

Da, probabil că va fi un șoc economic, cu siguranță este un șoc politic, dar astfel de situații întotdeauna creează oportunități noi și interesante pentru cei din afara chestiunii, în speță noi.

Ca atare, nu ne putem bucura, în UK va fi rău, dar nici nu trebuie să ne întristăm prea tare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.