1 Commentariu

  1. Atti 23 martie 2016 la 10:37 - Raspunde

    Ziceai de irlandezi la un moment dat. Ei bine, acolo s-a intamplat o chestie interesanta: la un moment dat o izbucnit pacea, iar liderii de ambele parti au dat sfoara-n tara: ba baieti, v-ati facut damblaua, good job, well played, dar s-a cam gatat meciul. De acum, sunteti pe cont propriu cu orice faceti, canci protectie si camuflaj din partea comunitatii. Stricati afacerea, va dam direct, sa nu avem neintelegeri si reprosuri.

    Si hopa, dintr-o data The Troubles s-au gatat.

    Pana ce propria lor comunitate nu face fix aceeasi chestie, toata povestea de toleranta, de ne-cedare in fata violentei si asa mai departe, ramane doar o poveste pe care o repetati pentru un somn mai usor.

    Intelegi? Chiar nu conteaza religia sau ideologia mascata in melanjul mortal de religie si politica. Pana ce turma din care te tragi nu te da pe mana fortelor speciale ci doar se limiteaza la declaratii “Astia nu suntem noi, noi suntem cu pacea-n suflet”, nu ai rezolvat nimic.

    ” Să pui o legătură de cauzalitate între imigranți și terorism denotă o gravă ignoranță.”. Sa traiti, ignorantu’ de serviciu, raportez! Vad o legatura de cauzalitate secundara intre imigranti si terorism!

    Toata lumea o ia inainte cu homegrown terrorism. Ca nu imigrantii astia care vin amu pun bombe. Ca astia prosti de bubuie sunt a doua sau a treia generatie. Aha. Ce tare. Si ce lipsit de orice perspectiva rationamentul.

    Adica astia, care vin acum, nu vor avea generatia 2 sau 3 sau 4? Si avand in vedere ce succes rasunator am avut pana acum (am avut – colectiv, Europa) cu diferitele metode de integrare, consideram ca merita repetat experimentul?

    Mai este o chestie: toti specialistii autodeclarati povestesc despre cat de lipsit de logica este sa trimiti luptatori printre imigranti. Bai, chiar nu e lipsit de logica. E chiar necesar.

    Gandeste-te asa. Vii tu frumos, nu e musai sa faci barca, da’ de unde. Traversezi prin Turcia si te bagi pe la greci in turma care a luat la pas Europa. Esti un anonim. Zero acte. Zero urme de hartie sau electronice. Practic, nu existi. Sa te opreasca cineva? Vai de mine, victimele astea in devenire inca iti plang de mila. Nu e nici o mare magie sa ajungi in Vest cu un cover destul de fain. Imigrant. Zero. Poti sa zici ce vrei, sa fii cine vrei. Pana la un moment dat, cand devine necesar sa fii cine esti de fapt 🙂

    Orice om cu o tinerete mai zbuciumata ar aprecia gradul acesta de anonimitate. Valoreaza greutatea personala in Semtex.

    Eh, la lucru, ca e o saptamana de rahat oricum.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.