Dar dacă Israelul a decis să ignore Constituția României?

În mod normal, discutarea mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim ar fi trebuit discutată în primul rând cu președintele Klaus Iohannis și în niciun caz pe sub mână, cu un al treilea guvern al unei coaliții oarecare.

Personal, cred că diplomația israeliană a decis să ignore Constituția României, întrucât o clauză comună a constituțiilor europene, aproape fără excepție, este aceea că președintele este responsabil de deciziile de politică externă, iar mutarea unei ambasade este o astfel de decizie, lucru care exclude din start neștiința.

Altfel spus, eu cred că Israelul a decis, a doua oară în doi ani, să ignore legile din România, aspect care ar trebui taxat atât de președintele României, cât și de partenerii europeni.

Faptul că o delegație oficială a României discută probleme externe care sunt în afara competențelor legale constituie o problemă pe care o avem. Faptul că Israelul exploatează acestă problemă, în schimb, îi dă acestui stat aceeași dimensiune morală pe care și-o asumă și cei ce, încălcând legea, își permit să ia decizii de politică externă.

Să avem în vedere această asociere criminală, data viitoare când Israelul va cere compasiune internațională.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.