De unde credeți că are Statul Islamic armament?

Dintre toate operațiunile militare, cea mai complexă și mai riscantă este asaltul. Îți trebuiesc bazooci (bazooka, la plural), mitraliere, provizii medicale, combustibil, artilerie de mai multe tipuri și tot soiul de vehicule de transport.

Cât combustibil este necesar să transporți 20,000 de teroriști înarmați? Ăia se rănesc. Cu ce-i tratezi? Cu ce-i înarmezi? Cu ce îi ajuți să se apere?

Nu cred, deci, că ISIS (Statul Islamist, grupare teroristă) a apărut din neant. Nu cred că au primit muniții și arme de la rebelii sirieni, pe motiv că le trebuiesc și lor. Plus de asta, se zvonește că SUA ar fi sprijinit rebelii sirieni. Dacă ar fi fost așa, ISIS n-ar fi atacat niciodată Irakul, că n-ar fi întors armele împotriva unui aliat finanțat din aceeași sursă.

Altceva, cred eu, se întâmplă acolo. Și nu este mână americană. De aceea și întreb: de unde naiba are ISIS resurse pentru un asalt atât de mare, în condițiile în care România, acum, astăzi, n-are resurse pentru un asalt cu 20,000 de oameni.

Păreri?

4 Comentarii

  • Robin Molnar 11 august 2014 la 13:32 - Raspunde

   Foarte interesant linkul! Mersi mult!

 1. Atti 11 august 2014 la 23:21 - Raspunde

  Si sa nu uitam vechiul suspect – Iran.

  • Robin Molnar 12 august 2014 la 14:37 - Raspunde

   Mie Iranul nu mi se pare suspect.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.