Despre fanii lui Bernie Sanders

Gary Kasparov zice așa:

Mă distrează ironia că suporterii lui Bernie Sanders la președinția SUA îmi țin lecții de socialism mie, un fost cetățean al Uniunii Sovietice, lecții despre gloria socialismului și ce înseamnă cu adevărat acesta!

Socialismul sună bine în discursuri și pe Facebook, dar vă rog să-l țineți acolo. În realitate, acesta distruge nu doar economia ci și însuși spiritul uman și ambiția și succesul care au făcut posibil capitalismul modern și care a scos din sărăcie miliarde de oameni.

A vorbi despre socialism este un lux imens, un lux plătit de succesul capitalist. Desigur, inegalitatea veniturilor este o problemă majoră, absolut. Dar ideea că soluția este mai mult control guvernamental, mai multă legislația și mai multe datorii, cu riscuri mai reduse, este absurdă.

Trebuie să ai o minte foarte delicată ca să-i explici unui fost cetățean URSS cât de bine era în URSS, mai ales când acel cetățean este unul dintre cei mai inteligenți oameni de pe Pământ. Și care, fugind din Rusia, s-a mutat în SUA.

Trebuie să fii de-a dreptul special, ca să zic așa…

2 Comentarii

  1. Atti 02 martie 2016 la 19:48 - Raspunde

    Trebuie sa ajungi de-a dreptul imbecil ca sa faci asta.

    Dar nu e cu nimic mai special decat retardatii autohtoni, atat tineri (care nu au prins) cat si mai in varsta (“dom’le, eu m-am descurcat”) care imi explica mie si tie, dupa ce amandoi am stat la randurile de ratie, ce bine e in socialism.

  2. Nautilus 07 martie 2016 la 10:23 - Raspunde

    Un dialog despre socialism poate să înceapă cu faptul că Ceaşcă a plătit datoriile şi agenturili l-au lichidat, dacă vorbitorul e bine dispus. Dacă e mai prost dispus, poate să înceapă şi cu pedeapsa cu moartea, Canal şi alte chestii asemănătoare.

    Dar indiferent cu ce ar începe, se va încheia cu faptul că structura familiei, cartierului şi societăţii din socealizm era foarte demnă, distinsă şi disciplinată (puteai să îi faci şi o emblemă cu trei D-uri, la fel ca emblema cu trei R-uri sau cu trei brăduţi a REMATului) în comparaţie cu homosexualii, bulangiii, poponarii şi curvele de azi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.