Gl. Br. Dr. Emil Străinu

“Rusia, cu acceptul Germaniei, a propus unor cercuri politice din Basarabia ca în schimbul cedării Transnistriei către Moscova, Republica Moldova să reprimească judeţele Cahul, Ismail şi Cetatea Albă, cunoscute şi sub denumirea generică de Bugeac. Este un fel de rescriere a Pactului Ribentrop-Molotov, dar în sens invers. Interesul ruşilor pentru Transnistria este dat nu numai de poziţia sa strategică, ci şi de uriaşul sistem de amenajări subterane din stânga Nistrului, unde sunt depozitate 32.000 de vagoane de tehnică militară şi muniţie cu care se poate echipa o armată”, ne-a declarat generalul Emil Străinu, doctor în probleme de război geofizic, ameninţări neconvenţionale şi asimetrice.

Libertatea.ro

Nu știu dacă generalul de brigadă doctor Emil Străinu a declarat asta pentru Libertatea.ro, habar n-am, s-ar putea să fie adevărat că Gl. Br. Dr. Emil Străinu le-ar fi comunicat ceva celor de la Libertatea.ro, deci nu acest aspect mi se pare relevant, ci importantă mi se pare reiterarea unei idei moscovite, aceea că Germania își dă acceptul pentru ca Rusia să facă mușchi pe aici.

Am mai spus-o și o repet, numai în imaginația bolnavă a Moscovei ar fi posibilă orice formă de reiterare a pactului criminal Ribbentrop-Molotov pentru că, altfel, nu, Germania nu negociază cu Rusia, inamicul său numărul unu. Și nu, Germania nu-i oferă niciun acord Rusiei, să negocieze ce vrea ea, unde vrea ea.

Rusia nu-i este vasală Germaniei, iar Germania nu poate asă-și dea acordul în politica externă a Rusiei, pentru că aceste două state sunt inamice. Deci nu, Germania nu și-a dat acordul ca Rusia să “negocieze” cu Chișinăul, aceasta este o intoxicație sovietică, cu atât mai mult cu cât Bugeacul este parte dintr-un stat cu granițe recunoscute internațional.

Într-adevăr, Rusia este interesată de menținerea stării curente din Transnistria, însă prezența trupelor rusești în Moldova reprezintă o amenințare directă la securitatea investițiilor germane din Moldova (Germania fiind unul dintre principalii investitori străini din Moldova). Or, Germania nu este proastă să se supună voinței inamicului.

De aceea s-a și dus premierul Iurie Leancă la o întrevedere cu Angela Merkel chiar vara aceasta, pentru ca aceasta să-i spună că nu, Germania nu negociază cu Rusia.

Sigur, rușilor le-ar prii de minune orice formă de colaborare cu Germania și propun tot felul de chestii (federalizarea Ucrainei, federalizarea Moldovei, gaze contra Crimeea și orice formă de pact criminal în sensul pactului Ribbentrop – Molotov), cu speranța că una dintre ele va mușca și conflictul din Ucraina nu va fi o pierdere pe linie.

Doar că Germania va face orice, orice, pentru a asigura pacea în Europa, iar cei care au îndrăznit să o tulbure – rușii – vor plăti un preț exemplar, pentru că Germania are aliați puternici, iar Rusia are inamici puternici.

În fine, vreau doar să evidențiez faptul că un general român diseminează idei de proveniență rusească, ceea ce ar trebui să ne facă să ne punem niște semne de întrebare.

1 Commentariu

  1. Atti 21 august 2014 la 00:11 - Raspunde

    Daca te uiti peste lista publicatiilor marca Emil Strainu, te ia durerea de cap. Cam ca si dacopatii, doar ca asta e ufolog. Cine draci l-a facut si pe asta general, nu stiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.