În India se întâmplă lucruri grave!

India este cea mai mare democrație, iar recent alesul prim-ministru Modi părea să fie o alegere bună. Adică, de când India a devenit independentă și și-a pierdut statul de colonie (1947), politicienii care au condus-o au avut în vederea creare și întărirea Indiei ca un stat secular.

Ceea ce era OK, pentru că fiecare religie trăia în pace cu celelalte, pentru că toate aveau același statut.

Numai că, vedeți voi, de la venirea la putere a lui Modi, acesta forțează public o doctrină teocrată prin care li se impune minorităților religioase, creștină și musulmană, să accepte că India este un stat hindus, forțând practic convertirea la hinduism a celor 150 de milioane de cetățeni de altă religie.

Întrucât distribuția religiei se suprapune peste distribuția etnică a populației, deoarece religia este moștenită de la părinți, sunt zone în care această politică brutală începe să ducă la acumularea de tensiuni sociale, în special în comunitățile musulmane și creștine care sunt înconjurate de hinduși ce-i forțează să se convertească la hinduism.

Nu trebuie să fii doctor în științe politice ca să înțelegi că și-n India s-ar putea să izbucnească un război civil, pe modelul celor din fosta Iugoslavie. Iar noi, dacă nu facem nimic, s-ar putea să ne trezim nu cu unul, ci cu cincizeci de milioane de refugiați la graniță.

Cam nasol, nu?

2 Comentarii

  1. Nautilus 25 octombrie 2015 la 23:28 - Raspunde

    După cum se povestea cândva de un ceh care i-a cerut lui Dumnezeu să treacă armata chineză de 3 ori dus-întors prin URSS, dacă se iscă război civil în India e posibil ca refugiaţii să invadeze sudul Rusiei şi ţările dictatorilor de operetă din Asia Centrală, lucru de altfel foarte plăcut 😀

    • Robin Molnar 26 octombrie 2015 la 00:11 - Raspunde

      Acum, că precizezi, parcă încep să mă bucur…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.