În India se moare de lene

Indianul Rameshwar Natholi s-a trezit recent cu un dar neașteptat din partea guvernului – autoritățile i-au montat o toaletă ultra-modernă în curtea casei sale din zona rurală a statului Uttar Pradesh din nordul Indiei.

Natholi spune că nu a cerut așa ceva și nici nu are nevoie. „Este inutilă, nu am folosit-o niciodată”, spune indianul de 22 de ani. „E mai sănătos să mergi pe câmp, acolo ai aer curat, aici e spațiul foarte îngust și trebuie să faci curățenie des”, explică tânărul.

Independent

În India se moare din cauza condițiilor proaste de igienă. Dar poate că este precum vedem aici, unde condițiile proaste de igienă se datorează condițiilor proaste de hărnicie, ca să zic așa, adică acolo se moare de lene, la propriu, ce mai tot atâta!

Ca să analizăm mai bine situația, trebuie să spunem că-n India se moare datorită complicațiilor medicale rezultate din lipsa igienei (nu se spală pe mâini, după ce-și fac necesitățile!), care este o complicație socială a lipsei hărniciei individuale, la nivelul societății.

Vreți să vă oripilez și mai tare, ca să înțelegem adevărata dimensiune a lenei unor oameni precum Rameshwar Natholi? După ce face treaba mare în aer curat, nu se spală pe mâini, dar mănâncă cu mâna și nu vreau să vă spun ce are sub unghii, că miroase…

Desigur, nu putem generaliza la nivelul întregii societăți indiene, n-ar fi corect, dar sunt mulți cei care mănâncă răhățel de sub unghii, de lene…

Și nu vorbesc din cărți, într-o altă țară, peste o altă mare, am avut colegi indieni, educați, tot ce vrei. Atâta, doar, că nu se spălau pe mâini. Deloc. Și nici nu se jenau cu asta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.