În Rusia se întâmplă lucruri interesante

  • Cursul euro-rublă după intervenția rusească din Siria

Mă uit la cursul euro – rublă, mă uit la știri și mă crucesc. În ciuda prostiilor pe care la face, rubla rusească pare să crească într-o zi cât alte monede într-un an.

Cumva, felul în care fluctuează rubla rusească în raport cu euro și dolarul, ar fi cel puțin suspect, dar n-ar fi de-a dreptul de o grozăvie fără margini.

În general, când o țară intră într-un conflict nou, primii care dispar sunt banii de pe bursă. Așa s-a întâmplat dintotdeauna, asta s-a întâmplat peste tot, dar nu și-n Rusia și, la ei, parcă e invers: cu cât își bagă mai adânc coada în ciorba altora, cu atât mai bine pare că le este.

Desigur, Rusia este o țară mare și bogată și, desigur, când dușmanul greșește, nu se cade să-l întrerupi. Doar că mie îmi pare rău de oamenii care vor muri de foame, pentru că vor muri de foame, țara lor cheltuind banii pe fudulie, nu pe fudulii…

Ca idee, nu poți construi pace c-un popor care moare de foame, iar în cazul Rusiei nu poți construi pace nici când au parte de bunăstare. Deci situația va fi urâtă, în oricare dintre circumstanțe dar, dacă n-au bani de arme, parcă riscul va fi mai mic. Greșesc?

Sursa graficului

1 Commentariu

  1. ice4you 07 octombrie 2015 la 18:54 - Raspunde

    Nu vad unde e mirarea … cata vreme Rusia este singura care ia masuri (discutabile poate, dar eficiente) in stoparea flagelului emigratiei clandestine care sufoca Europa incet si sigur?! O oarecare stabilitate in regiune este necesara … restul e politica si secrete de culise.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.