La situații extreme, măsuri excepționale!

Pentru prima oara dupa decembrie 1944, azi la ora 9:00, ora Budapestei, Gara de Est din Budapesta a fost inchisa pe perioada nedeterminata. Gara de Est este cel mai mare nod feroviar din Europa Centrala. Gara nu mai primeste si nu porneste trenuri, nici nationale, nici internationale. Persoanele prezente in gara si imprejurimi au fost somate ca in cel mult doua ore sa paraseasca gara si perimetrul ei… (text via Zoltán Zsolt Mészáros). Imagini de Baranyai Attila, Józsefváros: Keleti pályaudvar 2015. szept.1

Sursa

Da, majoritatea imigranților și a refugiaților sunt bărbați. Dintr-un motiv foarte simplu: din cauza lipsei accesului la educație în țările arabe, femeile lor nu prea știu să facă nimic. Adică da, pot să țină casa, să zicem, dar ele nu înțeles și nu sunt familiarizate cu structura familială din Europa și nu înțeleg relațiile de familie așa cum le vedem noi și, de exemplu, mereu i-ar întreba pe bărbați despre aspecte de care, în mod uzual, femeia se îngrijește.

Nu o spun ca și cum ar fi o diferențiere între părți, ci pentru că, de exemplu, pe mine nu mă interesează care față de masă trebuie pusă la prânz, câtă vreme este pusă o față de masă, iar acesta este doar un exemplu cumva SF.

De asta nu mă îngrijorează că sunt mai mulți bărbați decât femei, pentru că oamenii ăia au venit cu planul să facă bani în Europa ca să-și scoată familiile din iadul în care trăiesc în țările de origine, adică exact același lucru pe care-l fac și românii plecați în străinătate.

Am văzut că alții se leagă de mizeria făcută, ne-realizând că, după cinci luni petrecute pe drumuri, prin locuri improvizate și c-o igienă precară, nimănui, european sau nu, nu i-ar mai păsa că aruncă o foaie pe jos, sau că lasă gunoi în urmă și, plus de asta, dacă esteticul este mai important decât drama umană, atunci sufletul îți este într-un loc greșit și pustiu și plin de găuri negre. iar acum nu vorbesc în termeni astronomici.

Europa este un refugiu în fața sărăciei, a domniei haosului, a bolii, a represiunii și a morții subite și ilegale. De ce? Pentru că noi am învățat asta. De ce este posibil să ajungem iarăși într-o domnie a haosului, exact ca-n Africa? Pentru că, iată, se pare că am uitat de unde am plecat.

Și mai este ceva, Europa va rămâne un bastion al civilizației câtă vreme nu va permite existența unor sisteme paralele de justiție. Deci fără justiție țigănească, fără sharia, fără alte bălării. Poate ar trebui să dăm o lege pentru asta: sunteți bineveniți să respectați legile casei.

De fapt, avem nevoie de un nou articol 21, cu privire la justiție, care să interzică oricare sistem de justiție paralelă, și care să spună că-n România se permite un singur sistem de justiție, acela organizat de stat, și doar acela.

Dar acesta este un subiect pentru o altă zi și, poate, pentru alte circumstanțe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.