Micile trădări germane

  1. Deutsche Bank, suspectată că l-a ajutat pe PutinGermanii i-ar fi ajutat pe ruşi să ocolească sancţiunile internaţionale. Gigantul Deutsche Bank este suspectat că i-a ajutat pe apropiaţii lui Vladimir Putin să îşi scoată banii din Rusia şi să îi mute în Marea Britanie.
  2. Volkswagen ignoră sancţiunile UE pentru anexarea Crimeei şi continuă investiţiile în Rusia. Aceasta a fost o decizie politică luată de Volkswagen, pentru că – după aceea – s-a văzut că aceasta nu avea niciun temei economic.
  3. Siemens – acuzată că joacă de partea ruşilorSiemens afirma intr-o declaratie oficiala „ca respectă decizia de a impune sancțiuni și, desigur, îndeplineste toate condițiile”. Cu toate acestea, potrivit influentului ziar „Vedomosti”, primul contract privind furnizarea uneia din cele 4 turbine pentru centralele electrice în construcție în Peninsula Taman, situata pe malul opus al Crimeei, dincolo de strâmtoarea Kerci, la doar 20 km de coasta Crimeii, a fost deja semnat. Cumpărător este o filială a concernului de stat „Rostec” – „Tekhnopromexport”. Ultima, potrivit Vedomosti, intentioneaza sa transporte echipamentul în Crimeea.
  4. Siemens va continua să investească în RusiaÎn pofida relaţiilor foarte tensionate între Moscova şi Berlin, compania Siemens a transmis, prin urmare, un mesaj ferm în sensul continuării investiţiilor în Rusia. “Noi dorim să avem un parteneriat valoros, pe termen lung”, a declarat directorul companiei germane în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu președintele Vladimir Putin.
  5. Ministrul german de Externe nu mai vrea sancțiuni împotriva Rusiei: “Nu trebuie îngenuncheată”Uniunea Europeană trebuie să țină cont de situația economică delicată a Rusiei înainte de a impune noi sancțiuni împotriva Moscovei, arată ministrul german de Externe, Frank Walter Steinmeier. Șeful diplomației germane avertizează cu privire la efectele care pot decurge din escaladarea regimului de sancțiuni economice.
  6. BASF și Gazprom fac o afacere de miliarde de euro în ciuda sancțiunilor internaționaleBusiness as usual pentru gigantul german din industria chimică BASF. Compania tocmai a încheiat o afacere de miliarde cu Gazprom, prin care își asigură exploatarea unor câmpuri de gaze din Siberia. La schimb, Gazprom primește active de importanță strategică în Germania. 

Încep să mă întreb: oare câte trădări mici fac o mare trădare? Adică, nu cred că la nivelul conducerii politice a Germaniei există o tendință de apropiere a Germaniei către Rusia. Dar la nivelul celor mai mari companii germane pare să existe acestă tendință și nu pot să nu mă întreb care sunt efectele mediatice, politice și economice ale unor astfel de colaborări…

P.S. Să nu uităm că și-n Europa, Rusia are prieteni.

L.E. Nu m-am putut abține și am luat legătura cu Ambasada Germaniei la București, scriindu-i biroului de presă:

Bună ziua,

Citind presa internațională, aflu despre tot felul de acțiuni care ar putea fi interpretate drept mici acte de trădare a interesului comun:

1. Deutsche Bank, suspectată că l-a ajutat pe Putin.
2. Volkswagen ignoră sancțiunile UE pentru anexarea Crimeei şi continuă investițiile în Rusia.
3. Siemens – acuzată că joacă de partea rușilor.
4. Siemens va continua să investească în Rusia.
5. Ministrul german de Externe nu mai vrea sancțiuni împotriva Rusiei: „Nu trebuie îngenuncheată”.
6.BASF și Gazprom fac o afacere de miliarde de euro în ciuda sancțiunilor internaționale.

Astfel, ținând cont de istoria noastră recentă, încep să mă întreb câte astfel de mici trădări ale principiilor pe care le enunțăm echivalează cu o mare trădare? Aceasta ar fi prima întrebare.

Greșeli istorice s-au mai făcut, iar Estul Europei a mai fost îngenuncheat și vândut Rusiei. Ca atare, Germania, lider European, poate oferi vreo garanție că trecutul nu se va repeta, în condițiile în care, iată, mici trădări ies la iveală?

Cu deosebită considerație,
Ms. ing. Robin Molnar
www.robintel.ro

Sunt curios ce mi se va răspunde.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.