Prostia oamenilor inteligenți

Evident, nimeni nu este perfect, cu toții suntem oameni și cu toții, indiferent cât am fi de inteligenți, avem momente de prostie. Deci, prin acest articol nu încerc să arăt cu degetul, sau ceva.

Pur și simplu, aș vrea ca omenii inteligenți să fie conștienți de următorul moment de prostie: glumele cu și despre consumul de droguri, eventual consumul colocvial de substanțe.

Cu oamenii normali este simplu, ei nu au, în mod natural, conceptul acesta de a-ți reduce nivelul de inteligență, temporar, cu 100 de puncte. Deci, n-are ce să li se pară haios, după cum este și natural.

Cu unii oameni inteligenți, sau care vor să simuleze un comportament inteligent, în schimb, este foarte dificil, în principiu pentru că se cred atât de mega-inteligenți, încât li se pare că și dacă pierd 100 de puncte de IQ, sunt ca niște oameni normal.

Mie nu mi se pare haioasă ideea că, pentru câteva ore, eu nu sunt în controlul meu. Nu m-aș putea relaxa cu gândul că eu o să plec din mine vreo două ceasuri, și c-o să mă întorc la mine după două ceasuri. Dacă mă rătăcesc pe drum?

Faptul că ai parte de inteligență nu este de ajuns. Contează și cum folosești mintea aia. Iar apologia drogurilor nu este haioasă și este ca și cum nu ai avea cele 100 de puncte pe care le pierzi. Adică le ai, dar le ai degeaba.

Iar alții n-au îndeajuns de multă minte pe cât au nevoie, fără a fi proști.

E de râs?

2 Comentarii

  1. brontozaurel 18 octombrie 2015 la 12:43 - Raspunde

    Din punctul de vedere al cuiva care a incercat (si abuzat). Da, sa stii ca este amuzant. Este amuzant sa adormi in gunoi, este amuzant sa vomiti sange. Atata timp cat vine din partea mea sau a altcuiva ca mine. Nu daca vine din partea cuiva care nu s-a atins niciodata. 😛

    Iar tu nu ai dreptul sa ne spui ca nu ar trebui sa facem glume. Nu cand umorul ne tine departe de nebunie. Nu stiu ce naiba iti imaginezi cu reducerea IQ-ului, dar pentru mine glumele n-au nici o legatura cu asta. Stii cum se formeaza/ rescriu amintirile? Glumele ajuta sa-ti amintesti in primul rand partea amuzanta a unui moment de rahat. Sa vrei sa mai traiesti dupa momentul ala.

    • Robin Molnar 18 octombrie 2015 la 13:09 - Raspunde

      Porneșți de la premiza greșită că-s unul care nu s-a atins niciodată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.