Numai proștii își iau cuțit

De dimineață, în timp ce mă uitam la fotografii (trucate) cu viața bună din Coreea de Nord, cea liberă, nu cea sclavagită de imperialiștii de americani, foamea respectivă a făcut un test subteran c-o armă nucleară cu hidrogen, generând un cutremur de circa 5,1 grade pe scara Richter.

Bomba atomică era, cum ar veni, măricică. De fapt, era surprinzător de măricică, mai ales într-o țară în care se moare de foame, de sete, de frig, de lipsa tratamentului medical…

Ei bine, momentul acesta mi se pare a fi unul semnificativ și cred că putem ridica o punte de legătură culturală între regimul din Coreea de Nord și, de exemplu, județul Vaslui, prin aceea că și la ei, ca și la noi, prostia se manifestă în primul rând prin violență.

Ăia-n Coreea de Nord sunt vai și amar de capul lor, dar nici cuțitarii din Vaslui nu-s tocmai academicieni prosperi. Adică, omul când e sărac își ia o jumătate de pâine. Când e și prost și sărac, își ia cuțit, la fel cum un om care-i atât sărac cât și deștept își va lua o carte, sau un pix…

Am văzut filmul acesta de sute de ori: semi-analfabeți rupți în cur umblă înarmați cu arme albe. Noi, restul, umblăm înarmați cu idei, cu temeri și c-o piele bătătorită, dar divaghez.

Bine, se poate spune, dar și alte țări au bomba atomică, ceea ce este just, numai că acele țări nu sunt moarte de foame, că așa oricine are un cuțit prin casă, ceea ce nu-l face neapărat prost.

În fine, concluzia este alta: este o prostie să dai bani pe cuțit, când copiii îți plâng de foame (iar pita cu sare nu cere cuțit), cu implicațiile firești ale proastei administrări a unei țări.

1 Commentariu

  1. Andrei Catalin 06 ianuarie 2016 la 22:21 - Raspunde

    Domne, ca regimul din Coreea de nord este de fapt o combinatie intre extremism hard si comunism hard sunt perfect de acord, la fel de acord sunt si cu faptul ca bomba aia a fost detonata, pentru a impresiona, intimida alte tari ca vezi domne Coreea de nord e un stat puternic, dar ma intreb oare pe o planeta cu atatia iubitor de bine, indiferent de tabere, ca toti se vor iubitori de bine, ma intreb si eu oare de ce nimeni nu se implica cu adevarat sa elibereze si zona aia a Coreei de sub jugul salbatic al comunismului extremist, oare oamenii aia nu au si ei dreptul la libertate, la o viata decenta, linistita si la identitate proprie?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.