O nedumerire vizavi de atentatul de la Istanbul

După cum știți, în noaptea de Anul Nou un grup de imbecili costumați în Moș Crăciun a deschis focul într-un club din Istanbul, acesta fiind doar cel mai recent atac dintr-un însângerat lanț de atentate teroriste care au lovit Turcia.

Ca atare, cred că ni se impune să ne întrebăm:

  1. Oare nu cumva aceste recente atacuri sunt o urmare directă a politicilor falimentare ale lui Erdogan?
  2. Oare nu cumva aceste recente atacuri sunt o urmare directă a politicilor greșite ale NATO?

Până una-alta, Turcia este o țară membră NATO, Istanbul este o capitală a unei țări aliate, iar faptul că nu o putem ajuta îndeajuns spune destul de multe despre dimensiunea de securitate care ne lipsește.

Desigur, ar fi ușor să dăm vina pe Erdogan, pe Turcia, pe NATO sau pe teroriști. Atâta, doar, că arătatul cu degetul nu a rezolvat niciodată nimic. Și-atunci ce putem face?

2 Comentarii

  1. ice4you 03 ianuarie 2017 la 13:44 - Raspunde

    Din necunostiinta de cauza probabil, incerci sa judeci si sa intelegi Turcia ca pe orice tara europeana amestecand mere cu pere de unde ti’au dat intr’un final un rezultat in portocale! Turcia a fost, este si va fi o tara aparte din toate punctele de vedere! Incearca sa ii citesti istoria moderna ca sa o intelegi cat de cat pentru ca acolo nu e nimic simplu si nici nu va fi vreodata.

    • ice4you 03 ianuarie 2017 la 13:46 - Raspunde

      P.S. Turcia este in NATO ca NATO are nevoie de Turcia in NATO si nu neaparat invers! De ajutat sa ajuti ce si pe cine?! Cum ziceam … nitica istorie a formarii si existentei Turciei moderne, te’ar ajuta sa ai un raspuns la multe din intrebarile tale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.