Prinderea lui Sebastian Ghiță este o necesitate de siguranță națională

Într-un echilibrat și bine justificat articol, Alina Mungiu-Pippidi ne spune de ce România TV ar trebui închisă. Dar dincolo de aspectele tehnice, etice sau juridice, rămâne problema de fond, aceea că un fost parlamentar membru în comisia de control a SRI este dat în urmărire generală de peste o săptămână și nimeni nu-l găsește.

Întrucât Sebastian Ghiță a fost pierdut din urmărire după o chindie a SRI, nu putem elimina ipoteza conform căreia acesta a primit ajutor de specialitate din partea unor specialiști și fie SRI/ SIE/ alt serviciu secret favorizează un infractor, fie anumiți ofițeri din aceste structuri de securitate îl favorizează pe acest infractor.

Această situație, deci, în care oameni sau instituții lucrează împotriva intereselor statului român este, evident, una ce ține de însăși a noastră siguranță națională, iar aceasta ne impune să-l găsim pe Sebastian Ghiță și să-l aducem acasă, pentru a răspunde pentru faptele sale. 

Mai mult decât atât, faptul că am ajuns în această situație denotă o situație critică de conflict și disfuncționalitate atât în ceea ce privește construcția de siguranță națională, cât și perspectivele reale de protecție a țării.

2 Comentarii

  1. Joita lucian 25 ianuarie 2017 la 19:51 - Raspunde

    Părerea mea este ca este ajutat de CIA…altfel nu avea cum sa “scape” sau tot de SRI

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.