Rusia are o problemă cu HIV

Conform unui raport apărut în presa rusă, numărul de infecții cu HIV a depășit 1,5 milioane (peste 1% din populație), iar cum sistemul medical este în colaps din cauza sub-finanțării cronice, acești oameni nu au nicio șansă de a primi tratamentul medicamentos de care au nevoie pentru a-și prelungi viața.

De fapt, problema este mult mai gravă decât s-ar întrevedea, întrucât din cauza practicilor neconforme din unitățile medicale rusești, epidemia de HIV se extinde cu viteze amețitoare. Ace nesterile și instrumentar medical nesteril, refolosite fără a fi fost sterilizate corespunzător și alți factori mai pământeni contribuie la creionarea acestui peisaj dezolant.

Dar pentru politicieni și autorități altele sunt prioritățile, și cred că s-ar putea spune că Putin și cu Medvedev sunt în slujba morții, nu a țării lor.

3 Comentarii

 1. Nautilus 09 mai 2017 la 22:44 - Raspunde

  După cum ştim de pe vremea afişelor puse de statul comunist român în dispensare şi policlinici cu 30 de ani în urmă (cam prin 1988), s-ar putea crede că epidemia e tocmai pe placul tovarăşului Putin şi are o grămadă de câştigat de pe urma ei.

  • Robin Molnar 14 mai 2017 la 14:03 - Raspunde

   La ce fel de afișe te referi? Că eu eram prea mic să mi le amintesc.

   • Nautilus 15 mai 2017 la 01:58 - Raspunde

    Eu îmi amintesc două: cel cu un cuplu care se îmbrățişează tovărăşeşte şi “Cuplul fidel la adăpost de SIDA” şi cel cu un virus HIV stilizat şi “Infidelitate=SIDA”.

    Maestru’ Google zice că au fost mai multe. Coaliția pentru Familie spune că Google, la fel ca Dollo, zice bine.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.