Să se fi rupt Ucraina de Rusia?

S-ar putea să trăim un moment istoric, dar noi să nu știm:

Autoritățile de la Kiev au suspendat importul de gaze din Rusia săptămâna trecută (la știrile României bolșevice nu s-a dat!, n.r.). Ziarul rusesc precizează că Ucraina datorează 800 de milioane de dolari companiei Gazprom și că nu și-ar mai permite să cumpere gaz din Rusia.

Digi24

Amu, crede cineva că Ucraina și-ar tăia singură macaroana? Mai de grabă, înaintea summitului de la Vilnius, Ucraina a reacționat la “datoria” inventată de Rusia pentru a mai tăia din elanul independent ucrainean. Adică, de data asta, Ucraina a arătat că de data asta vorbesc serios și că, indiferent de costuri, vor urma calea bunăstării europene.

Bineînțeles că rușii au scris ce le-a convenit lor și au defăimat o țară întreagă. Ce era să spună? Că și-au luat o mică palmă de la Ucraina? Dacă era să-i credem pe ei, de ce n-au tăiat ei primii gazul și au așteptat ca ucrainienii să și-l taie singur?

Să nu fim puerili! Din contră, să fim un pic mai altfel decât suntem de obicei și să arătăm un pic de compasiune către vecinii noștri. Poate asta îi va ajuta pe ei să îndepărteze Rusia de noi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.